Bitcoin
Representació física del bitcoin, la moneda virtual que ha entrat a la borsa dels Estats Units

Els EUA admeten el bitcoin a la borsa i obren una nova etapa per a les criptomonedes

El regulador dels Estats Units s'hi ha vist obligat després d'una sentència en contra i els analistes afirmen que la decisió en farà pujar molt el valor

Redacció / AgènciesActualitzat

La Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units, la SEC, ha acceptat que es negociïn a la borsa fons cotitzats amb bitcoins i ja ha autoritzat una desena d'empreses perquè comencin a fer-ho.

La notícia ha generat molt d'optimisme en el món de les criptomonedes i alguns analistes afirmen que el bitcoin pot passar de valdre 46.000 dòlars a 100.000 aquest mateix any.

La SEC, que regula les borses dels Estats Units, va prendre la decisió aquest dimecres, i aquest dijous ja ho han pogut aplicar firmes com BlackRock, Fidelity Investments, ARK Investments o Grayscale.


Una decisió judicial, al darrere de l'aprovació

És una decisió que arriba després que la SEC hagués rebutjat una petició de Grayscale, aquesta empresa ho denunciés al sistema judicial i un tribunal d'apel·lacions de Colúmbia li donés la raó.

El president de la SEC, Gary Gensler, ha dit aquest dimecres que des del 2018 han rebutjat una vintena de peticions per treballar amb bitcoins, però que ara s'han vist obligats a acceptar-ho:

"Ens enfrontem a tota una sèrie de peticions d'empreses similars a les que hem rebutjat en el passat, però ara les circumstàncies han canviat."

El president de la SEC, Gary Gensler, en una imatge d'arxiu (Reuters)

Gensler ha procurat deixar clar que la decisió no implica que la SEC "ni aprovi ni doni suport" al bitcoin, només que ha aprovat "la cotització i la negociació" de certs productes relacionats.

En aquest sentit, ha recomanat als inversors que vagin amb compte amb els riscos que suposa fer servir bitcoins i ha destacat que sobretot és un actiu especulatiu i molt volàtil.


S'espera que es dispari el preu del bitcoin

Els productes que s'han aprovat són els anomenats ETF, fons cotitzats al comptat de bitcoin, una moneda que els últims mesos ja s'havia revalorat força perquè els inversors estaven a l'expectativa de la decisió presa ara.

En concret, des de l'octubre el valor ha pujat més d'un 70%, i en els primers dies del 2024 s'ha situat al voltant dels 46.000 dòlars cada bitcoin. Els analistes del sector pronostiquen que l'entrada a la borsa el farà pujar encara més.

De fet, després de la decisió de la SEC, el bitcoin ha arribat al nivell més alt des del mes de desembre del 2021, fa més de dos anys. La criptomoneda ha assolit els 48.900 dòlars per unitat després de la llum verda de la Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units.

Per exemple, Eric Demuth, de l'empresa de serveis financers austríaca Bitpanda, creu que és "una possibilitat real" que el bitcoin superi "la barrera dels 100.000 dòlars" durant el 2024.

Es creu que l'entrada a borsa pot fer-lo més estable

El motiu és que el volum de negoci al voltant d'aquesta criptomoneda augmentarà. Això en farà pujar el preu, potser també en reduirà la volatilitat i, per tant, la farà un valor més estable que fins ara.

Per un altre directiu relacionat amb criptomonedes, Javier García de la Torre, de Binance, l'aprovació de la SEC és un fet històric que implica "un nou nivell d'acceptació, maduresa i generalització" de les criptomonedes.

Fins ara els inversors que volien comprar o vendre criptomonedes havien d'acudir a plataformes especialitzades, o fer-ho indirectament en contractes de futur vinculats a bitcoins.

Representació física del bitcoin, la moneda virtual que ha entrat a la borsa dels Estats Units

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsBitcoinBorsa Criptomonedes
Anar al contingut