Barcelona

Els estudiants mantenen el pols: uns 300 passen la nit a l'edifici històric de la UB

Reclamen democràcia i referèndum i diuen que s'hi quedaran mentre calgui

RedaccióActualitzat

Uns tres-cents estudiants han passat al nit dins l'edifici històric de la Universitat de Barcelona. Reclamen democràcia i referèndum i asseguren que la mobilització de protesta dels estudiants és imprescindible. Diuen que s'hi quedaran mentre calgui.

 

Sota la premissa de buidar les aules i omplir els carrers, els estudiants s'han sumat activament a les concentracions, com explicava un dels organitzadors:

"Estem en mobilització permanent, com exigeix el país, i creiem que tota la comunitat universitària hem de seguir."

A la porta de la universitat, s'hi concentraven estudiants que han arribat més tard de mitja nit, quan l'organització ha decidit no deixar entrar ningú més per garantir l'ordre de la mobilització.

 

Per aquest dissabte, ja tenen organitzat un programa que inclou, tallers, conferències, debats, concerts i àpats populars.

L'ocupació de l'edifici històric de la UB ha començat aquest divendres al migdia, en el segon dia de mobilització ciutadana pel referèndum i contra la detenció dels membres del govern el 20S. Cada divendres, la comunitat universitària de tot Catalunya ha protagonitzat actes de protesta.

El Departament d'Ensenyament, en el punt de mira del govern espanyol

Des de Madrid, el ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha demanat un informe a l'alta inspecció sobre les vagues a les universitats i la pèrdua de classes a Catalunya:

"La feina dels professors no és l'adoctrinament i agafar els nens i portar-los a manifestacions", va assegurar en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres de divendres.

El Departament d'Ensenyament ha negat rotundament que els centres educatius catalans hagin donat instruccions als seus alumnes per assistir a les manifestacions en horari lectiu, o que s'hagi fet cap crida a participar en les mobilitzacions.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut