Els Estats Units donen ara una treva de 90 dies abans del veto a Huawei
Una dona utilitza el seu telèfon davant d'un anunci de mòbils Huawei

Els Estats Units donen ara una treva de 90 dies abans del veto a Huawei

El CEO de Huawei diu que els Estats Units els estan subestimant i que continuaran treballant en el seu sistema operatiu

Xevi MiróActualitzat

Poques hores després d'ordenar la prohibició a les empreses americanes de tenir relacions comercials amb Huawei, el Departament de Comerç dels Estats Units ha decretat una moratòria de tres mesos dins la qual les empreses involucrades, tan les americanes com Huawei, podran continuar intercanviant béns i informació.

Per la seva banda, el fundador i president de Huawei, Ren Zhengfei, diu que el govern dels Estats Units està "subestimant" l'empresa de mòbils. En unes declaracions a la televisió estatal xinesa, Zhengfei ha dit que "ningú podrà atrapar Huawei pel que fa al seu desenvolupament en la tecnologia 5G" i que la moratòria no frenarà els plans que tenien previstos davant l'anunci fet la setmana passada. Huawei està treballant en un sistema operatiu propi que es diu "HongMeng OS". "Hong Meng" és un caràcter de l'alfabet xinès i un joc de paraules que es podria traduir com "la boirina del caos" o "la gran ocultació".

 

A part de la gran quantitat d'usuaris arreu del món que es veurien afectats per aquest imminent trencament de relacions entre les empreses nord-americanes i Huawei, el Departament d'Estat posa sobre la taula un altre problema i és que la banda ampla de Huawei és el sistema més utilitzat per connectar-se a internet a la part rural dels Estats Units, precisament la zona on més votants té Donald Trump. Diu el text de la moratòria:

"En el curt termini, aquesta moratòria permetrà que els telèfons Huawei continuïn funcionant amb normalitat així com les xarxes de banda ampla de caire rural."


Fins al 18 d'agost, si no hi ha cap canvi abans, Google i Huawei podran mantenir les relacions comercials que tenien fins ara, amb tot, segons el mateix comunicat del departament, aquesta moratòria hauria de servir per planificar les mesures a més llarg termini

"La llicència temporal donarà temps als diferents operadors per buscar altres acords i al Departament li permetrà plantejar noves relacions a llarg termini per a les instal·lacions més crítiques per a les telecomunicacions nord-americanes i que actualment depenen d'equips de Huawei".

 

El mateix comunicat torna a enumerar quines són les violacions de la llei que Huawei ha fet als Estats Units. Segons ells, Huawei és responsable de comerciar amb l'Iran, fet que està prohibit si es vol operar als Estats Units. També acusen a Huawei d'obstrucció de la justícia.

 

Les empreses tecnològiques americanes, subministradores de components de Huawei, i Apple, un dels seus competidors, han tingut greus caigudes a la borsa.

A finals de juny, el president dels Estats Units, Donald Trump, i Xi Jinping, president de la Xina, es veuran a la cimera del G20 que s'ha de celebrar a Osaka, al Japó. És possible que el tema sigui tractat, si no per ells, per membres dels seus governs respectius .

ARXIVAT A:
TecnologiaHuaweiTrump IranGoogle
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut