Barcelona

Els dos acusats per la mort d'un jove okupa a les festes de Gràcia acusen la víctima d'haver-los agredit

En el segon dia del judici per la mort d'un jove okupa a les festes de Gràcia ara fa dos anys, el jurat popular ha pogut sentir la versió dels dos acusats. Tots dos han coincidit a dir que no pertanyen a cap grup skin ni neonazi. També han afirmat que va ser el grup d'okupes, identificats per ells com a "punkies", els que els van perseguir, insultar i atacar amb pals i cinturons de punxes. Fiscalia i acusacions demanen una vintena d'anys de presó per als dos, tant pel que hauria portat el ganivet, com per al que li hauria clavat la punyalada mortal. Aquest dimarts, tots dos s'han contradit a l'hora d'explicar com va passar l'agressió.

Actualitzat
Emili Cortés ha negat que hagués comprat una navalla a València, ni que la portés aquella nit de les festes de Gràcia. També que hagués vist Aitor Dávila apunyalar la víctima, però, tot i això, l'ha inculpat. Cortés ha declarat que va veure Aitor davant del noi, i com "es girava i sortia corrents. Aleshores jo vaig veure el noi caure i que li sortia sang. I vaig deduir, evidentment, que havia estat ell, perquè el tenia just davant".

Una versió de la qual Aitor discrepa. El segon acusat ha negat que veiés caure ningú a terra. "En el moment en què m'estaven pegant, em fixava exclusivament en les tres persones que m'atacaven".

Aitor no ha reconegut la navalla amb què van agredir el jove okupa, però sí que en el moment de fugir en duia una a les mans.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut