Els cotxes de segona mà s'enfilen de preu, però estan disponibles al moment

El preu d'un vehicle d'ocasió està entre 25.000 i 35.000 euros de mitjana, un 10% més del que era habitual

El mercat del cotxe d'ocasió està passant per un bon moment. És la solució per a tots aquells que no volen, o no poden, esperar mesos per tenir un cotxe nou. 

A Catalunya, aquest octubre es van vendre 25.424 cotxes de segona mà, un 9,7% més que al setembre. Això ha fet que els preus hagin repuntat des de finals d'estiu i, de mitjana, un cotxe d'ocasió costi 20.597 euros, un 7,7% més. 

 

La bona marxa d'aquest sector es pot veure aquests dies al saló Ocasió, obert al públic fins al 4 de desembre, a la fira de Montjuïc, a Barcelona. 
 

Preus més alts

El primer dia del Saló s'han tancat moltes operacions i els compradors més matiners ja han comprat el cotxe que anaven a buscar. El director comercial del Grup Lesseps, Jordi Baleyto, ha explicat que han venut sis cotxes en dues hores.

Però molts dels compradors també s'han trobat amb preus més cars del que s'esperaven, entre 25.000 i 35.000 euros de mitjana. El president del saló, Jaume Roura, confirma que els preus s'han enfilat al voltant d'un 10% com a conseqüència de les dificultats que hi ha hagut en el mercat del vehicle nou, amb problemes de subministrament i amb molts retards en les entregues.

Aquest augment ha fet que, segons els venedors, la majoria de vehicles siguin de km 0 o de gerència, per exemple, i s'han encarit perquè són automòbils que estan molt ben equipats i tenen moltes prestacions, de gamma mitjana-alta. Així ho confirmen els responsables dels concessionaris Grup Lesseps i també del Grup M Automoció.

Un saló més reduït

El sector posa en valor el bon moment que viu el vehicle d'ocasió perquè ofereix una immediatesa que el mercat de cotxes nous no pot oferir. I amb aquest reclam, l'oferta escasseja i els preus s'han enfilat.

Aquest és el primer saló Ocasió després de 2 anys sense fer-ne per la pandèmia i enguany arriba a la quarantena edició amb la meitat de superfície: de gairebé 30.000 metres quadrats ha passat a 12.000.

L'organització destaca que s'han aconseguit reunir 2.000 vehicles seminous, de menys de 4 anys, per reactivar les vendes i renovar el parc automobilístic, perquè un 58% de les compravendes que es fan al mercat són de vehicles de més de 10 anys.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaMobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut