Barcelona

Els conductors d'autobusos de Barcelona tornaran a fer vaga del 3 al 7 de març

Els conductors d'autobusos de Barcelona han anunciat una altra vaga, que aquesta vegada s'allargarà tota la setmana del 3 al 7 de març. A més, si no s'arriba a un acord, l'aturada es repetirà a partir d'aleshores cada dijous. L'anunci ha arribat després de la mobilització d'aquest dimarts per demanar dos dies de festa seguits. Més de 400 vaguistes han tallat la Via Laietana per fer l'assemblea de treballadors, i han decidit rebutjar la proposta del mediador de la Generalitat i convocar més mobilitzacions. Entre les onze del matí i les cinc de la tarda, que són les hores en què hi havia convocada la protesta, només s'ha ofert el 25% del servei habitual en onze línies que arriben als barris que no tenen el metro com a alternativa.

Actualitzat
Els sindicats CGT i Actub, convocants de la vaga dels conductors d'autobusos metropolitans de Barcelona, han aprovat en una assemblea de treballadors celebrada al mig de la Via Laietana la convocatòria de vagues de 24 hores del 3 al 7 de març, a les quals seguiran aturades indefinides cada dijous mentre no s'arribi a un acord amb l'empresa.

Els conductors, que han votat a mà alçada, han decidit rebutjar la proposta que els feia TMB a través de la mediació de la Generalitat, que consistia a avançar excepcionalment un any la negociació del nou conveni col·lectiu d'autobusos i discutir en aquest marc les pauses dins de la jornada diària dels conductors.

L'afluència de treballadors a l'assemblea en què s'ha decidit continuar amb les mobilitzacions ha estat tan gran que ha resultat impossible fer-la al local previst, al carrer Mercaders. Per aquest motiu, uns 400 conductors han decidit baixar per la Via Laietana i celebrar la reunió al mig del carrer, davant de la seu de Comissions Obreres.

Els sindicats convocants, que no s'esperaven que tants treballadors responguessin a la convocatòria, xifren en més d'un 90% el seguiment de l'aturada. Des de les onze del matí i fins a les cinc de la tarda els autobusos no han ofert servei. En aquest període no ha circulat cap vehicle, tret de les línies que no tenen cap altra alternativa de transport públic. Es tracta de les línies 9, 11, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157 i 193. En aquests casos, el servei durant les hores d'aturada està garantit en un 25%.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut