Primer pla del número 2 d'En Comú Podem a les eleccions del 14-F a la candidatura de Barcelona, Joan Carles Gallego. Imatge del 27 de gener del…
Primer pla del número 2 d'En Comú Podem a les eleccions del 14-F a la candidatura de Barcelona, Joan Carles Gallego. Imatge del 27 de gener del 2021 (horitzontal)

Els comuns demanen a Iceta que "acceleri al màxim" l'alliberament dels presos independentistes

ACN Montcada i Reixac.-En Comú Podem ha reclamat a Miquel Iceta que s'impliqui en l'alliberament dels presos independentistes ara que ha estat nomenat ministre de Política Territorial. La formació progressista vol que "acceleri al màxim" la seva sortida de la presó, i li ha recordat que al Congrés ja han presentat una proposta d'indults i de reforma del Codi Penal en aquest sentit. "Que ho acceleri, perquè és important que puguin estar fora", ha subratllat el número 2 d'ECP per Barcelona a les eleccions del 14-F, Joan Carles Gallego. En una atenció a la premsa des de Montcada i Reixac (Vallès Occidental), Gallego també ha instat Iceta a millorar la negociació entre l'estat espanyol i Catalunya "amb més i millor autogovern".

"Ha d'entendre que, com a ministre, ha de ser una persona oberta i dialogant amb les diferents realitats nacionals", ha afirmat Gallego, tot convidant Iceta a entomar el conflicte polític català "reforçant" la negociació" actual. "Ha de fer de ministre des d'una perspectiva d'un model d'Estat plurinacional, i ha de tenir en compte una realitat que és diversa", ha remarcat.Tot felicitant-lo pel nou càrrec al capdavant de Política Territorial, Gallego també ha demanat a Iceta que s'alineï amb les polítiques "més socials" de l'executiu de Pedro Sánchez. "Li demanem que es posi al costat del tarannà i les estratègies com les de Yolanda Díaz", ha assenyalat, alhora que ha criticat les "polítiques contradictòries" dels ministres socialistes Nadia Calviño i José Luis Escrivá.

Anar al contingut