L'illa de Li Galli, amb la costa de Sorrento al fons
L'illa de Li Galli, amb la costa de Sorrento al fons (iStock)

Els carabinieri precinten un hotel de luxe a Li Galli, una illa patrimoni de la Unesco

La policia italiana ha precintat totalment el complex turístic de luxe després de comprovar que els propietaris havien fet un gran nombre de construccions sense permís

La justícia italiana ha confiscat un complex turístic de luxe situat a l'illa de Li Galli, reserva natural del municipi de Positano, al sud d'Itàlia, i patrimoni de la Unesco, per il·legalitats en les últimes construccions.

El desembre passat, el Tribunal de Salerno havia ordenat la confiscació de només algunes de les obres realitzades a la zona, però la Fiscalia va recórrer la decisió i finalment la mesura s'ha aplicat a la totalitat del resort.

Els Carabinieri han precintat totalment el complex turístic de luxe, a més de les noves obres realitzades a la urbanització, en al·legar que "no s'han tingut en compte les restes de l'època romana presents a l'illa".

Gràcies a les inspeccions, els agents han pogut comprovar com els propietaris del complex, sense tenir els permisos necessaris per a fer-ho, havien transformat un embarcador en un balneari i havien construït piscines, un heliport i, fins i tot, una església.
 

Cases, piscines i minicotxes elèctrics

L'any 1924, el coreògraf i ballarí rus Leonide Massine va comprar l'illa i va construir-hi una vila. Posteriorment, el 1989, la propietat va canviar de mans, passant a un altre famós ballarí rus, Rudolf Nureyev, fins que el 1993, després de la seva mort, va caure en mans d'un empresari italià.

El complex de luxe, on una setmana de vacances pot arribar a costar 300.000 euros, està compost per cases equipades amb piscina, un restaurant, un balneari i vies de comunicació internes per les que poden circular minicotxes elèctrics.

ARXIVAT A:
Itàlia
Anar al contingut