Polinyà

Els bombers remullen la fàbrica incendiada de Polinyà

El magatzem de l'empresa Nupik Internacional de Polinyà que es va incendiar divendres, encara fumeja. Una dotzena de dotacions terrestres de bombers continuen remullant la nau, especialment l'àrea d'uns 3.000 metres quadrats que emmagatzemava peces de cartró i de plàstic. La intenció és evitar que el foc es pugui revifar i alhora facilitar a l'empresa d'enderrocs pugui treballar amb seguretat. Els treballs d'extinció dels bombers encara es podrien allargar uns quants dies.

Actualitzat

Al llarg del cap de setmana, els bombers han treballat per apagar els últims focus actius de l'incendi que es va declarar divendres en una indústria de plàstic de Polinyà. Les flames no han afectat l'àrea de producció, però han cremat el magatzem, on hi havia una gran quantitat de productes inflamables. Precisament ha estat aquest material plàstic el causant de la intensa columna de fum que s'ha pogut veure a tota la comarca.

El foc, que es va declarar a les quatre de la tarda de divendres i que es va estendre amb rapidesa, ha provocat que els bombers haguessin d'enviar fins a una cinquantena de dotacions que treballen per aconseguir apagar-lo. Al voltant de 131 treballadors de l'empresa i 100 més de la companyia veïna van ser desallotjats i no hi ha va haver persones ferides.

La nau, de l'empresa Nupik Internacional, SA, ocupa una superfície de sis mil metres quadrats, i s'hi fabriquen plats i gots de plàstic per a un sol ús. Els bombers han indicat que, malgrat que el material que han cremat són plàstics, els gasos que s'han desprès no representen un perill per a la salut. La policia local de Polinyà manté tancats els carrers del voltant i ha acordonat un perímetre de dos-cents metres fins que el foc estigui extingit del tot. A poc a poc aquest objectiu es va aconseguint i ja han començat a treballar les màquines dels enderrocs, malgrat la fumera que encara persisteix.

L'empresa Nupik Internacional, SA, ha assegurat en un comunicat que les mesures de seguretat de què disposa la factoria "han funcionat correctament" i ha informat que els bombers de la Generalitat han fet servir els 900.000 litres d'aigua que l'empresa tenia emmagatzemats en tres tancs. També ha declarat que els tècnics de la companyia iniciaran la investigació de les causes de l'incendi i ha expressat la seva "ferma voluntat de continuar les seves activitats".

Llocs de treballs garantits

Tot i els danys materials importants, l'empresa afirma que no perilla la feina dels dos-cents treballadors. Aquest dissabte, els empleats han volgut veure, en persona, l'estat en què es troba la fàbrica. Vint-i-quatre hores després de l'inici de l'incendi, han entrat a les oficines per comprovar que almenys aquesta part no ha quedat afectada.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut