Els bibliotecaris de Barcelona convoquen vaga per reclamar millores laborals

ACN Barcelona - Els bibliotecaris de Barcelona han convocat vaga aquest dijous 9 de febrer per reclamar millores laborals. El col·lectiu crida a concentrar-se a dos quarts de sis de la tarda a la plaça Sant Jaume de la capital catalana. En informacions difoses a les xarxes socials, els sindicats CGT i La Intersindical han denunciat que al sector hi falta personal, i que hi ha dificultats per conciliar la vida laboral amb la familiar. També subratllen que no s'estan pagant els plusos que pertoquen i que, en general, el sector continua essent precari. En un manifest els dos sindicats recorden que les Biblioteques de Barcelona són el servei cultural més valorat per la ciutadania i el segon servei més valorat de la ciutat.

CGT i La Intersindical subratllen que aquestes bones valoracions són possibles gràcies al "compromís" de la plantilla, que "compensa les mancances sistemàtiques relacionades amb la falta d'inversió i de personal".

Les dues formacions recorden que els bibliotecaris convoquen aturades des del 2018 per denunciar la situació de "deixadesa i abandonament per part de les institucions". I afegeixen: "Cinc anys després, l'Ajuntament encara ens segueix ignorant".

En l'àmbit de les reivindicacions, la plantilla demana un augment de la inversió en biblioteques, polítiques bibliotecàries "realistes, efectives i participatives", un reconeixement del "paper fonamental" de les biblioteques a la societat, que s'estabilitzi el personal temporal i interí i que s'equiparin les condicions de la plantilla a les que tenen la resta de personal de l'Ajuntament.

Anar al contingut