Brussel·les

Els barrufets compleixen 50 anys

Formen part de la infància de nombroses generacions. Són petits, blaus i viuen en bolets convertits en cases amb totes les comoditats. Són els barrufets. Van néixer com a personatges secundaris del còmic "Johan i Pirluit", el 1958, de la mà del dibuixant belga Pierre Culliford, més conegut pel pseudònim "Peyo". De seguida van cridar l'atenció dels lectors i van fer créixer les vendes. D'aquesta manera, van passar a tenir el seu propi còmic. Diversos actes per tota Europa i en benefici de l'UNICEF commemoren aquest any el seu cinquantè aniversari.

Actualitzat
Això només era el començament. L'èxit dels barrufets va arribar molt més lluny. El 1981, de la mà dels productors Hanna-Barbera van fer el salt a la gran pantalla. La sèrie s'acabaria projectant en més de 30 països, inclòs Espanya. Televisió de Catalunya també va emetre aquesta exitosa sèrie.

Els barrufets vivien en algun lloc secret del bosc i eren empaitats per en Gargamel, un bruixot que els volia capturar. Els barrufets eren l'ingredient bàsic de la fórmula que serviria a Gargamel per fer-se ric perquè permetia convertir els metalls en or. També es podia preparar amb ells el brou de barrufet, un plat deliciós.

Cadascun dels barrufets tenia una particularitat i un caràcter diferent. Hi havia artistes, com el pintor i el poeta, i també d'altres com el golafre, el filòsof, el poruc, la barrufeta, el mandrós, l'avar... Tots sota la tutela del pare barrufet.
Anar al contingut