Els barcelonins dediquen gairebé la meitat de la renda a pagar la hipoteca
Sarrià-Sant Gervasi, les Corts i l'Eixample són els districtes més cars de Barcelona (ACN/Blanca Blay)

Els barcelonins, els que dediquen més part del sou a pagar la hipoteca

A Barcelona, que té l'habitatge més car de les principals ciutats d'Espanya, els ciutadans destinen el 46% dels ingressos a pagar la hipoteca

Actualitzat

Barcelona és, de les ciutats més grans d'Espanya, la que demana un esforç més gran per pagar la hipoteca, amb prop d'un 46% de la renda disponible anual de cada llar. Concretament, el districte de Ciutat Vella és on es dedica més part dels ingressos familiars anuals a pagar la hipoteca: un 62%. En el segon lloc del rànquing estatal hi ha Madrid, amb prop del 42%, i, en tercer lloc, Màlaga, amb un 40,2%.

Barcelona és també on el preu per metre quadrat de l'habitatge és més car, més del doble de la mitjana estatal. En el rànquing del preu a les ciutats més grans, la segueix de prop Madrid. Els preus de Sevilla, Màlaga i València ja queden a més distància.

En l'informe de Tinsa, amb dades del primer trimestre d'aquest any 2022, es té en compte no només el preu per metre quadrat de cada ciutat, sinó altres factors com l'esforç teòric que fan els residents per pagar la seva hipoteca.

Entre les conclusions de l'estudi fet per aquesta empresa especialitzada en taxacions d'immobles, també destaca que Barcelona té l'habitatge més car de les cinc ciutats principals. En concret, el preu per metre quadrat s'enfila fins als 3.474 euros per metre quadrat, més del doble de la mitjana espanyola, que supera per poc els 1.600 euros el metre quadrat.

Madrid ocupa la segona posició del rànquing, amb un preu per metre quadrat de 3.444 euros. Altres ciutats com Sevilla, Màlaga i València queden ja a molta distància, amb preus que no arriben als 2.000 euros per metre quadrat.

Curiosament, és fora d'aquest rànquing de les principals ciutats --ordenat segons el nombre d'habitants-- on trobem la més cara de l'Estat: és Sant Sebastià, amb un preu per metre quadrat que supera els 3.700 euros.


Districtes de Barcelona

Pel que fa al cost de l'habitatge per districtes, Sarrià-Sant Gervasi és el més car de Barcelona, amb 4.655 euros per metre quadrat. És el tercer districte més car de les principals ciutats de l'Estat, darrere del barri de Salamanca (5.249 euros per metre quadrat) i Chamberí (4.799 euros per metre quadrat), els dos de Madrid.

El rànquing de la resta de districtes de Barcelona, ordenats segons el preu per metre quadrat, seria el següent: les Corts (4.184 euros), l'Eixample (3.999 euros), Gràcia (3.854 euros), Ciutat Vella (3.604 euros), Sant Martí (3.369 euros), Sants-Montjuïc (3.176 euros), Sant Andreu (2.894 euros), Horta-Guinardó (2.846 euros) i Nou Barris (2.405 euros).


A les Balears es paga la quota mensual més alta

En canvi, la demarcació de Barcelona no és on la quota hipotecària mensual, de mitjana, és més alta. Es paguen 749 euros. Al davant hi veiem Madrid, amb 812 euros, i encapçalant la classificació, les Balears, amb 909 euros mensuals. En aquest cas, la mitjana estatal de les quotes hipotecàries mensuals està en 592 euros.

 

Finalment, si ens fixem en la quantitat mitjana que es demana en concepte de crèdit hipotecari, veiem com la demarcació de Barcelona també queda en tercer lloc, amb poc més de 176.000 euros.

En segon lloc, a Madrid es demanen de mitjana 203.000 euros, mentre que de nou les Balears encapçalen aquest apartat: s'hi demanen més de 205.000 euros per poder finançar la compra d'un habitatge.

En aquest cas, la mitjana estatal està molt per sota: poc més de 137.000 euros.

 
ARXIVAT A:
HabitatgeHipoteques
Anar al contingut