Girona

Els anti-MAT reclamen en una massiva protesta més diàleg sobre un projecte que creuen injustificat

Els grups contraris a la línia de molt alta tensió, la MAT, entre Espanya i França han tornat a sortir al carrer per protestar contra la seva construcció. La mobilització, a la ciutat de Girona, ha estat la més massiva de les que s'ha fet mai en contra d'un projecte que els que el rebutgen diuen que encara no està justificat. Durant l'acte s'ha pogut escoltar "L'estaca" de Lluís Llach com a símbol que no aturaran la lluita en contra de la MAT. També confien que la mobilització els doni força davant les reunions que hi ha d'haver aquesta setmana a París i Girona per tractar del projecte.

Actualitzat
Més de 18.000 persones, segons els organitzadors, i unes 12.000, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat per Girona contra la línia de molt alta tensió. Amb un missatge clar, "O ara o mai", els manifestants han sortit de la plaça del Lleó i han caminat amb pancartes i amb un to lúdic i festiu per alguns dels carrers més cèntrics de la ciutat.

És la manifestació més gran que s'ha fet a Girona contra la molt alta tensió. Hi havia els alcaldes de les poblacions afectades a banda i banda del Pirineu, diversos diputats i càrrecs electes d'Iniciativa per Catalunya i Esquerra Republicana, entitats, particulars, sindicats agraris, tots units per parar el que consideren una infraestructura no justificada i innecessària. Reclamen més diàleg i transparència. Ja es van manifestar conjuntament a principis de mes a Perpinyà, i ara ho han fet a l'altra banda dels Pirineus.

Els convocants pretenen que el mediador europeu per la interconnexió elèctrica, Mario Monti, que visitarà Girona dimarts que ve per presentar un nou informe de propostes sobre el projecte, prengui nota de la protesta i de les seves raons per suspendre aquesta línia. A més, les plataformes franceses contràries a aquesta infraestructura tenen previst reunir-se aquest dilluns amb el ministre d'Ecologia del país veí, Jean-Louis Borloo, per debatre sobre aquest assumpte.

Lluny de considerar que no hi ha res a fer, confien que la protesta pot reconduir les coses tot i que els governs de França i Espanya volen tancar el traçat abans de l'estiu.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut