Els animalistes denuncien un augment dels bous embolats a les Terres de l'Ebre

AnimaNaturalis demana una llei més estricta, sobretot en les modalitats en què els animals pateixen més

Actualitzat

L'associació de defensa dels animals AnimaNaturalis denuncia un augment d'espectacles amb bou embolat a les Terres de l'Ebre.

Les dades del 2017 xifren en 123 els bous embolats, i segons l'entitat, el 2018, han comptat almenys 138 espectacles amb bou embolat, el que suposaria un increment del 12%.

Com a exemple Anima Naturalis assegura que a Deltebre i La Cava s'han organitzat per primera vegada concursos d'emboladors, multiplicant per cinc d'aquesta manera la xifra de bous embolats en una mateixa nit a cada poble.

De fet, segons les dades de l'entitat animalista, Deltebre és el municipi que més ha incrementat la xifra de bous embolats, ja que el 2014 en va organitzar sis, el 2017 nou i aquest any 16, amb un pressupost anual de 60.000 euros per aquest concepte.

En el cas d'Amposta, on la xifra d'actes taurins s'ha mantingut en 37, el pressupost que s'hi destina és de 75.000 euros, sempre segons dades de l'entitat.

Notícia relacionada: Els correbous de Vidreres són els únics que es fan a les comarques gironines
 

 

El recompte l'han fet amb els programes de festa major, ja que les dades oficials encara no han sortit perquè des de la Generalitat les fa públiques al mes de novembre, quan es dona per acabada la temporada.

Xavi Pallarès és delegat del govern a les Terres de l'Ebre:

"Les dades que nosaltres tenim any rere any ens donen uns números de més o menys aproximats. I sobre el tema del bou embolat, que és en el que posen més èmfasi, normalment sempre són los mateixos: 122, 123, 127... Hi ha una llei que així ho regeix i nosaltres autoritzem allò que realment és legal."

Per Aida Gascón, directora AnimaNaturalis, la llei ha quedat desfasada.

"El reglament que regula les festes tradicionals amb bous a Catalunya és massa laxa. Fa 8 anys que es va fer. Es mereix una revisió i un debat per prohibir aquestes modalitats més agressives amb els animals com el bou embolat o el bou capllaçat."

Notícia relacionada: Admesa a tràmit la ILP que demana prohibir els correbous

Des d'Anima Naturalis també demanen saber quants diners públics es destinen als espectacles amb bous. I continuen vigilant que es compleixi la llei als bous embolats i capllaçats, les modalitats en què, segons ells, els animals pateixen més.
 

 

Anima Naturalis avisa que ja tenen diverses denúncies preparades per presumptes maltractaments als animals, esperant que acabi la temporada per presentar-les a la Generalitat.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut