Els sis alcaldes de les capitals de comarca de Ponent durant una reunió al Museu Tàrrega Urgell
Els sis alcaldes de les capitals de comarca de Ponent durant una reunió al Museu Tàrrega Urgell

Els alcaldes de les capitals de Ponent debaten polítiques que ajudin a fixar la gent jove al territori

Actualitzat

ACN Tàrrega - Els alcaldes de les sis capitals de les comarques de Ponent s'han reunit aquest divendres a Tàrrega per abordar diferents temes d'actualitat que afecten el territori. La trobada s'ha centrat en debatre polítiques que ajudin a fixar la gent jove al territori, tant a les capitals de comarca com als municipis veïns. Entre les prioritats, els edils han destacat la necessitat de gaudir d'una bona oferta educativa, bones comunicacions, oportunitats laborals en els diversos sectors i, en especial, l'accés a l'habitatge perquè els joves d'entre 16 i 30 anys puguin emancipar-se. També s'ha acordat reprendre aquestes trobades amb "regularitat" que serveixen per "cosir sinergies i tractar "punts en comú", ha dit l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan.

A la trobada hi ha participat, a banda de Pijuan, el paer en cap de Lleida, Félix Larrosa; la paera en cap de Balaguer, Lorena González; l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el paer en cap de Cervera, Jan Pomés, i l'alcalde de les Borges Blanques, Josep Farran.

En aquesta ocasió, la trobada ha posat l'accent en la necessitat d'impulsar polítiques adreçades a la gent jove. "Hem de treballar perquè el nostre jovent es quedi a viure als nostres municipis", ha assenyalat Alba Pijuan en nom de tots els alcaldes i alcaldesses participants a la trobada.

Els edils també han fet una crida al Govern de la Generalitat per tal d'impulsar mesures de suport al sector primari, "bàsic a les nostres terres", a fi de fomentar que la pagesia sigui una opció a tenir en compte per al jovent. En aquest sentit, han reclamat una gestió eficient de l'aigua per fer front a la situació extrema de sequera. "Cal fer canvis estructurals per garantir que tinguem aigua malgrat el canvi climàtic", ha dit Pijuan.

Trobades més regulars

La reunió d'aquest divendres s'ha celebrat a les Sales Nobles del Museu Tàrrega Urgell i ha suposat la tercera trobada de les capitals de comarca de la plana de Lleida des que van iniciar aquesta plataforma de treball l'any 2019 a Lleida ciutat. La segona es va celebrar a Mollerussa l'any 2021.

La pandèmia va dificultar la celebració d'aquestes reunions i, per això, un dels objectius que s'han proposat els edils és el de recuperar-ne la "regularitat". "Poder trobar-nos per cosir sinergies i punts en comú en els quals volem treballar", ha dit l'alcaldessa de Tàrrega, que ha destacat que "treballar en xarxa ens dona força per demanar a la resta d'institucions el suport necessari que ajudi a fer realitat iniciatives de millora del territori".

Anar al contingut