L'ajuda de la Generalitat se suma a la que ja va donar l'Estat al juny
L'ajuda de la Generalitat se suma a la que ja va donar l'Estat al juny (Pexels)

Els ajuts de fins a 250 euros al lloguer jove es podran demanar el 28 de setembre

La Generalitat destina 29 milions d'euros a ajudar a pagar el lloguer als menors de 36 anys

RedaccióActualitzat

Tal com ja es va anunciar a finals d'agost, el Departament de Drets Socials ha obert una nova línia d'ajuts al lloguer destinada a menors de 36 anys i amb una dotació pressupostària de 29 milions d'euros. Així ho ha anunciat aquest divendres la consellera, Violant Cervera.

Els ajuts podran arribar als 250 euros mensuals i s'hi podran acollir les persones titulars d'un contracte de lloguer o de cessió d'ús d'un habitatge o habitació. A l'hora d'adjudicar els bons es tindran en compte els ingressos del sol·licitant, les rendes del territori on viu i els ingressos de la unitat de convivència.

Precisament el departament ha posat en valor que, a diferència de la línia d'ajuts al lloguer de l'Estat, aquesta convocatòria no s'adjudica "per ordre d'arribada" sinó que s'adapten els ajuts en funció de paràmetres ponderables.

"El bo jove de l'Estat era una ajuda que sabíem que es quedaria petita, i també vam criticar com se'n va fer el repartiment. Una crítica que hem volgut arreglar amb aquesta convocatòria."



L'import final serà d'un mínim de 20 euros mensuals i d'un màxim de 250 euros, que s'adjudicaran en funció dels ingressos del sol·licitant, l'esforç econòmic que li suposi pagar el lloguer i els preus dels lloguers en cada territori.

Els responsables del departament diuen que la idea de l'ajut no lineal és reduir l'esforç que els joves destinen a l'habitatge, i que el que gasten en el preu del lloguer sigui igual o inferior al 30% dels ingressos.

La convocatòria per sol·licitar el bo s'obrirà el 28 de setembre i es podrà demanar fins al 7 d'octubre.

Drets Socials ha afirmat que el problema de l'emancipació dels joves "és una prioritat" per al Govern, motiu pel qual la voluntat és que la convocatòria sigui anual i no pas una mesura temporal.

A Catalunya la taxa d'emancipació és als 30 anys, mentre que la mitjana europea se situa als 26,6 anys, segons han informat.

 

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut