Barcelona

Els acusats de l'assassinat d'un okupa a les festes de Gràcia no tenien ferides d'una baralla com al·leguen, sinó picades de mosquit

Els skins acusats d'haver apunyalat un jove okupa a les festes de Gràcia de fa dos anys no presentaven lesions fruit d'una baralla i les ferides que el presumpte autor material tenia al braç eren picades de mosquit. Això es desprèn dels exàmens forenses practicats als processats i que contradiuen la seva versió. Els skins van explicar que van haver de defensar-se d'un grup de més de 20 okupes armats amb cadenes i pals que van perseguir-los pels carrers de Gràcia fins que van atrapar-los. De la seva banda, la fiscalia va elevar a definitiva la seva petició de 19 anys de presó per a Aitor D. i Emilio C, els acusats.

Actualitzat

Pel que fa a les acusacions particular i popular, els respectius advocats demanen condemnes de 20 anys.

Els informes dels forenses revelen que Raúl i Ismael, els altres dos skins que acompanyaven els acusats però que no han estat processats, presentaven erosions als braços i als dits i dolor al tòrax, al cap i al canell, però no ferides de cops. A més, els acusats també es van sotmetre a proves psiquiàtriques de les quals s'ha conclòs que tant Aitor com Emilio tenen una intel·ligència normal, fins i tot tirant a alta en el cas del primer, i que no tenen trastorns de personalitat o psicòtics, més enllà de la depressió de veure's involucrats en un procés judicial.

La forense que va examinar Aitor va assenyalar que quan l'skin va ser examinat presentava "simptomatologia ansiosadepressiva", mentre que de l'altre acusat, els pèrits han destacat que té un caràcter "col·laborador, educat i tímid", amb una personalitat ordenada i perfeccionista.

Anar al contingut