Ginebra

El Zika es propaga "de manera explosiva" i se'n podrien detectar entre tres i quatre milions de casos, segons l'OMS

RedaccióActualitzat

L'Organització Mundial de la Salut alerta que es podrien detectar entre tres i quatre milions de casos d'infectats pel virus del Zika a Amèrica, inclòs el milió i mig que ja s'han diagnosticat al Brasil. L'OMS no amaga la seva preocupació per la ràpida expansió de la malaltia i l'augment de naixements de criatures amb microcefàlia.

El Zika es propaga "de manera explosiva", segons ha dit la directora general de l'OMS, Margareth Chan, i ara mateix afecta més d'una vintena de països de l'Amèrica Llatina. Brasil és el país més afectat, amb un milió i mig de casos detectats. Els primers casos de la regió es van detectar el maig del 2005, però no va ser fins a l'octubre del mateix any que es va descobrir un augment dels casos de microcefàlia en els nadons nascuts a la zona. L'OMS recorda que encara no ha pogut establir la relació entre el virus i les malformacions en els nadons, però ha deixat clar que és altament probable.

El virus es transmet a través del mosquit "Aedes aegypti", que es multiplica a molta velocitat i que aquest any encara ho farà més a causa del fenomen del "Niño", i afecta especialment les dones embarassades.

En paraules de Margareth Chan, l'OMS està "molt preocupada" per la velocitat amb què s'ha desenvolupat la malaltia, per la falta d'immunitat de la població i per la falta de vacunes o tractaments disponibles.

Davant d'aquesta situació, la directora general de l'organització ha convocat un comitè d'emergència sobre el virus. La reunió es faria la setmana que ve.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut