Berlín

El volcà costa 1.200 milions d'euros a les companyies aèries i afecta 1,2 milions de passatgers

L'Associació Internacional del Transport Aeri, la IATA, ha fet públiques les pèrdues per a les aerolínies i les afectacions a les persones per les cancel·lacions de l'erupció del volcà islandès. Són prop de 1.200 milions d'euros de pèrdues per a les companyies aèries i aproximadament 1,2 milions de passatgers afectats. El president de la IATA, Giovanni Bisignani, ha dit que "la crisi eclipsa la de l'11 de setembre". Per la seva banda, el sector turístic espanyol ha perdut fins avui 250 milions d'euros a causa del caos aeri pel núvol de cendres. És l'estimació que n'ha fet Exceltur, que agrupa les principals empreses turístiques de l'Estat.

Actualitzat
Les companyies aèries han perdut prop de 1.200 milions d'euros per les cancel·lacions que han hagut de fer a causa del núvol de cendres de l'erupció del volcà islandès fa set dies.

Segons l'Associació Internacional del Transport Aeri, la IATA, el caos aeri ha afectat el 29% de l'aviació oficial i aproximadament 1,2 milions de passatgers.

La IATA creu que aquesta crisi supera la de l'11-S, quan l'espai aeri dels Estats Units va estar tancat tres dies arran dels atemptats terroristes a les Torres Bessones.

El president de la IATA, Giovanni Bisignani, espera que d'aquesta situació se'n tregui la conclusió que és necessari unificar l'espai aeri europeu i que hi hagi el convenciment que l'aviació ha de tenir un lloc més important a l'agenda política.

252 milions de pèrdues

El sector turístic espanyol ha perdut fins avui 252 milions d'euros a causa del bloqueig de l'espai aeri provocat pel núvol volcànic, sense incloure-hi les aerolínies, que en són les principals afectades.

El vicepresident d'Exceltur, José Luis Zoreda, ha explicat en roda de premsa que el sector ha perdut cada dia uns 42 milions d'euros, cosa que "trastocarà a la baixa" els resultats de les empreses turístiques en el segon trimestre del 2010. Exceltur preveu un nou decreixement del PIB turístic a Espanya del 0,9%.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut