El vol més llarg que s'ha fet mai: Nova York-Sydney, en 19 hores i 16 minuts sense escala

En els més de 16.000 quilòmetres de recorregut, el vol ha passat per 15 fusos horaris diferents

RedaccióActualitzat

La companyia australiana Qantas ha batut el rècord amb un Nova York-Sydney de 19 hores i 16 minuts sense escala. Ha estat el vol comercial més llarg fet fins ara d'una tirada.

L'empresa pensa fer, en els pròxims mesos, un Londres-Sydney, que suposarà encara una hora més a l'aire.

 

 

Tots dos vols de prova serviran per estudiar com afecta els passatgers i la tripulació passar tantes hores a l'aparell, així com la manera de minimitzar el jet-lag.

En aquest primer vol s'han fet diferents proves: s'han monitoritzat les ones cerebrals del pilot, s'han estudiat els nivells de melatonina -amb anàlisis d'orina abans, durant i després del vol- i l'estat d'alerta. També s'han fet classes d'exercicis als passatgers.

La llum de la cabina i els àpats s'han ajustat per reduir el jet- lag, seguint les indicacions dels equips científics que col·laboren amb Qantas.

 

 

En els 16.200 quilòmetres de recorregut, el vol ha passat per 15 fusos horaris diferents.

A l'arribada del vol a l'aeroport de Sydney, en un comunicat de l'aerolínia, el director executiu de Qantas Group, Alan Joyce, ha remarcat que aquest vol és un pas important per a l'aviació:

"Tant de bo es converteixi en un precedent d'un servei regular que accelerarà la manera de viatjar de la gent d'un extrem a l'altre del món."

Anar al contingut