La noia estudia Traducció i Interpretació a Madrid

El vídeo d'una madrilenya que ha après català mirant "Merlí" entusiasma les xarxes

La publicació viral acumula elogis i els usuaris remarquen que contrasta amb el cas de la infermera del Vall d'Hebron, molt crítica amb el català

Actualitzat

Una universitària de Madrid ha captivat les xarxes socials quan s'ha estrenat amb un vídeo a TikTok en què parla català. La noia, amb bon accent i un lèxic remarcable, assegura que n'ha après veient la sèrie "Merlí" de TV3. Ara s'ha llançat a publicar en aquest idioma perquè té ganes de poder-lo practicar.

Al primer vídeo que ha fet públic l'estudiant madrilenya explica que va començar a interessar-se per la llengua catalana el 2018, mentre mirava la sèrie en versió original: "Estava boja i obsessionada amb 'Brunol' [els personatges de Bruno i Pol], la parella que formaven en David Solans i en Carlos Cuevas".

Després va començar a buscar entrevistes que feien als mateixos actors, que sovint eren en català, i es va adonar que l'entenia perfectament:

"Vaig començar a veure'm embolicada en un món de vídeos en català. He millorat molt i estic molt orgullosa de mi mateixa".

@clauclaugl Poc a poc #catala #estiktokat #catalan ? Originalton - Clauclaugl

Entre altres influències, cita vídeos a internet de Berta Aroca o Juliana Canet, el grup 31 FAM o el programa XL de Catalunya Ràdio: "Així, també aprenc moltes expressions que fa servir la gent jove." I afegeix:

"No he tingut la sort de néixer en una zona on es parlen dues llengües des que era petita, però continuaré millorant i tant de bo que en el futur faci servir més sovint el català. Estic molt contenta i continuaré fent vídeos en català."

 

Un cas oposat al vídeo viral de la infermera

El posicionament de la noia i la recepció a les xarxes contrasta amb la indignació que va despertar la infermera del Vall d'Hebron que es va queixar de l'examen de C1 amb una clara actitud de menyspreu.

En un altre vídeo del mateix perfil, la jove explica que parla diversos idiomes i que estudia Traducció i Interpretació a Madrid, a la Universitat Pontifícia de Comillas. A més, confessa que li agradaria tenir alguna experiència com a actriu.

A Twitter el vídeo també s'ha compartit i ja acumula unes 40.000 visualitzacions i desenes de comentaris. La majoria són positius, de persones que li elogien la iniciativa i l'accent.


Altres usuaris remarquen que persones geogràficament distants han après català pel mateix motiu, esperonats pels capítols de "Merlí":

 

ARXIVAT A:
Tv3TelevisióCatalà Carlos Cuevas
Anar al contingut