La model Bella Hadid és ruixada durant la desfilada de moda Coperni Primavera-Estiu 2023 com a part de la Setmana de la Moda de París
La model Bella Hadid és ruixada durant la desfilada de moda Coperni Primavera-Estiu 2023 com a part de la Setmana de la Moda de París

El vestit fet amb esprai sobre Bella Hadid és tecnologia d'un dissenyador català

El creador de l'aerosol amb què la marca Coperni ha "vestit" la model és creació de l'empresari i dissenyador Manel Torres

RedaccióActualitzat

La model Bella Hadid entra a la passarel·la només vestida amb roba interior. Tot seguit dos homes amb aerosols comencen a tirar-li un esprai per sobre i el material acaba convertint-se en un vestit fet a mida. Tot en una performance artística que ha esdevingut un vídeo viral.

La més jove de les germanes Hadid ha participat a la Setmana de la Moda de París en la desfilada de la marca Coperni. Els homes que l'han "vestida" són els creatius de la marca Sébastien Meyer i Arnaud Vaillant fent servir la invenció d'un català.

L'esprai que han emprat és ni més ni menys que un producte desenvolupat per l'empresari i dissenyador de Tornabous, Manel Torres, fundador de la companyia de roba Fabrican. Torres ha desenvolupat una tecnologia que permet pintar la roba amb un aerosol directament sobre el cos.

L'inventor d'aquesta tecnologia fa més de vint anys que hi treballa. Es tracta d'un tèxtil fet a base de fibres de cotó suspeses en una solució que, després d'uns minuts en contacte amb el cos, s'endureix i es transforma en tela.

Aquesta tecnologia, però, és tan versàtil que ha donat lloc a moltes aplicacions més enllà de peces de vestir o roba esportiva; també es pot fer servir en cosmètica, automoció, disseny d'interiors, la creació d'embenatges estèrils i guixos per a la indústria mèdica, o la protecció del medi ambient mitjançant la neteja de vessaments de petroli.

El que és segur és que aquest moment quedarà com un d'aquells instants mítics del món de la moda, com l'holograma de Kate Moss que McQueen va projectar el 2006 o quan el 1999 el mateix dissenyador va pintar amb dos robots sobre el vestit que duia la model Shalom Harlow. Moments que han transcendit el món de la moda.

ARXIVAT A:
Moda
Anar al contingut