Roma

El Vaticà convoca una conferència per conciliar Déu amb Darwin

El Vaticà patrocinarà una conferència internacional per conciliar la fe amb la teoria de l'evolució de Darwin. Ho farà entre el 3 i el 7 de març de l'any que ve a Roma, coincidint amb el 150è aniversari de la publicació de l'obra "L'origen de les espècies". A la conferència participaran especialistes com el premi Nobel Werner Arber, el neuròleg Marc Jeannerod o el premi Templeton Michael Heller, entre altres. D'aquesta manera, l'Església catòlica vol sortir al pas del debat existent, especialment als Estats Units, entre creacionistes i evolucionistes.

Actualitzat

La conferència, que portarà per títol "Evolució biològica: fets i teories. Una valoració crítica 150 anys després de 'L'origen de les espècies'", l'organitzen les universitats catòliques Georgiana, de Roma, i Notre Dame, dels Estats Units, i compta amb el suport i el patrocini del Consell Pontifici de Cultura.

"'A priori', no hi ha cap incompatibilitat entre la doctrina de l'evolució i el missatge de la Bíblia i la teologia", ha dit el president del Consell Pontifici, monsenyor Gianfranco Ravasi, durant la presentació de la conferència. Segons el professor de Filosofia de la Naturalesa de la Universitat Pontifícia Gregoriana, el jesuïta Marc Leclerc, "el debat sobre la teoria de l'evolució està cada vegada més encès, tant en l'àmbit cristià com en l'estrictament evolucionista" i amb freqüència "es discuteix més en clau ideològica que científica".

Per aquest motiu, la conferència haurà de servir per "aclarir alguns punts" a través d'un "ampli intercanvi d'opinions". D'aquesta manera, s'espera facilitar "un diàleg fecund entre experts de diversos àmbits".

Anar al contingut