El director de TV3, Vicent Sanchis, entrevistat aquesta tarda al seu despatx
El director de TV3, Vicent Sanchis, entrevistat aquesta tarda al seu despatx
Sant Joan Despí

El TSJC notifica al director de TV3 que no pot promoure la participació i la celebració de l'1-O

Vicent Sanchis ja ha rebut la notificació de la resolució del Constitucional de dijous passat, que no prohibeix informar la ciutadania sobre el referèndum

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional va suspendre la setmana passada la llei del referèndum i va enviar notificacions personals a un miler de càrrecs públics, entre ells, el govern i la mesa del Parlament. Entre les notificacions hi ha la que ha rebut aquest dimarts el director de TV3, Vicent Sanchis, de la resolució del Tribunal Constitucional.

El TSJC ha notificat a Sanchis que no pot iniciar, tramitar o informar de qualsevol "acord o actuació que permeti la preparació i/o celebració del referèndum".

"Us adverteixo del vostre deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada. Particularment, que us abstingueu d'iniciar, tramitar, informar i/o dictar, en l'àmbit de les vostres respectives competències, acord o actuació alguna que permeti la preparació i/o celebració del referèndum sobre l'autodeterminació a Catalunya, regulat en el Decret objecte de la present impugnació, amb l'apercebiment de les eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en què podeu incórrer en cas de no atendre aquest requeriment."

No prohibeix informar la ciutadania

És el mateix document amb el mateix redactat que han rebut un miler d'alts càrrecs de les administracions catalanes i altres responsables públics. El director de TV3 ha precisat aquesta tarda que la notificació no implica la prohibició d'informar la ciutadania sobre el referèndum:

"Personalment, i també als serveis jurídics d'aquesta casa, el que ens sembla entendre per això no és que no es pugui informar sobre el referèndum, perquè seria una prohibició inaudita. El que sembla és que jo no he d'informar tota la gent que pugui tenir per sota d'instruccions que m'arribin del govern o d'una altra instància que facin referència directament al referèndum."

Per tant, la resolució no afecta el dret a la informació i s'entén que afecta només tràmits administratius interns. Segons la direcció de Televisió de Catalunya, la notificació no descriu actes concrets i, per tant, caldria fer una consulta a l'alt tribunal. Però, com que els tràmits de resposta són lents, segurament aquesta arribaria més tard de l'1 d'octubre.

El TSJC no ha adoptat "cap resolució"

En una piulada, el TSJC ha remarcat que no han adoptat "cap resolució", sinó que s'han limitat a notificar la resolució del Constitucional de dijous passat:

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut