Imatge d'arxiu d'una aula plena d'estudiants universitaris
Imatge d'arxiu d'una aula plena d'estudiants universitaris
Madrid

El Tribunal de Comptes avisa que hi ha massa professors universitaris

En un informe denuncia la "falta de rigor" amb què es van elaborar els comptes dels anys 2008-2009 i parla de plantilles de professors "sobredimensionades" i de plans de jubilació sense suport legal, entre altres aspectes.

RedaccióActualitzat
El Tribunal de Comptes ha denunciat la "falta de rigor" amb què es van elaborar els comptes de les universitats públiques espanyoles els anys 2008-2009. L'informe sobre la fiscalització del sector públic que ha presentat el seu president, Ramón Álvarez de Miranda, parla de plantilles de professors "sobredimensionades" i de plans de jubilació sense "prou suport legal", entre altres aspectes.

Durant els exercicis analitzats, alguna de les universitats va començar l'exercici sense els pressupostos aprovats i, a més, la mitjana de les modificacions pressupostàries fetes va presentar un increment del 31% i del 35% respecte als comptes aprovats inicialment.

De la mateixa manera, la mitjana dels crèdits impartits per professors era inferior als 24 anuals exigits legalment i la mitjana d'alumnes per professor era molt baixa a les universitats estudiades, "amb una disminució en els últims anys, cosa que evidencia un sobredimensionament del professorat en relació amb el nombre d'alumnes".

Alhora, almenys 33 universitats públiques van aprovar plans de jubilació voluntària anticipada i incentivada que, segons el Tribunal de Comptes, no tenien prou suport legal.
Anar al contingut