Reunió entre el Govern i ACUAES per ultimar els detalls del traspàs de la gestió del canal Segarra-Garrigues
Reunió entre el Govern i ACUAES per ultimar els detalls del traspàs de la gestió del canal Segarra-Garrigues

El traspàs de la gestió del Segarra-Garrigues al Govern es formalitzarà l'1 de març

Actualitzat

ACN Madrid - El traspàs de la gestió del canal Segarra-Garrigues al Govern es formalitzarà l'1 de març. Així ho han acordat la presidenta executiva d'Aigües de les Conques d'Espanya (ACUAES), Maria Rosa Cobo, i el secretari d'Agenda Rural d'Acció Climàtica, Oriol Ansón, que s'han reunit per ultimar els detalls de la firma de sessió de l'explotació de la infraestructura hidràulica. La cessió es fa en compliment del que preveu l'addenda al conveni de l'any 2206 que va ser firmada al juliol de l'any passat. Inicialment el traspàs s'havia previst per a l'octubre però el Govern va demanar un ajornament fins al febrer d'enguany. Aquest ajornament es va demanar per tal de poder disposar del personal i els servei tècnics necessaris per portar a terme la gestió.

En la reunió d'aquest dijous, les parts han analitzat l'extensa documentació tècnica associada a l'actuació i també la resta de qüestions relacionades amb la cessió  de la gestió de l'explotació per tal d'aconseguir una correcta coordinació entre el Govern i l'Estat i garantir una "perfecta continuïtat" de la prestació del servei.

A partir de l'1 de març doncs, la Generalitat s'ocuparà de les tasques materials d'operació, conservació i manteniment del canal Segarra-Garrigues, una de les infraestructures hidràuliques més importants construïdes a Catalunya en els darrers 20 anys.

Anar al contingut