Madrid

El tonyinaire basc "Txori Gorri" s'escapa d'un possible atac pirata

Un altre tonyinaire basc ha aconseguit dissuadir uns pirates que l'assetjaven. La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha confirmat que els agents de la seguretat privada embarcats al vaixell "Txori Gorri", que pesca a l'oceà Índic, han aconseguit evitar un possible atac pirata. Durant unes declaracions als passadissos del Congrés, Chacón ha explicat que "la seguretat privada que duien a bord ha executat l'acció dissuasiva necessària", sense oferir més detalls de l'incident. La ministra ha conclòs que actualment "totes les nostres embarcacions estan treballant amb seguretat privada".

Actualitzat
Chacón ha confirmat que un pesquer basc ha evitat un atac pirata després que el govern espanyol n'ha tingut coneixement a través del COVAN, el Centre d'Operacions i Vigilància d'Acció Marítima de l'Armada. Poc abans ja ho havia apuntat el diputat del PNB José Ramón Beloki durant el debat d'una moció del PP sobre la pirateria a l'Índic. Beloki ha assegurat en el ple del Congrés que un tonyinaire basc "ha estat perseguit per pirates i s'ha salvat perquè tenia les forces de seguretat privada al vaixell".

L'"Alakrana", anada i retorn


El relleu de la tripulació de l'"Alakrana" ja viatja cap a les illes Seychelles, on es trobarà amb el tonyinaire alliberat dimarts. Es tracta de deu mariners gallecs que han sortit aquest migdia de l'aeròdrom de Vigo, a Pontevedra, des d'on arribaran a les illes de l'Índic, via París. Està previst que hi arribin divendres al matí.

D'altra banda, aquest dijous a la tarda està previst que un avió militar surti de Madrid també cap a les Seychelles per recollir els 36 tripulants de l'"Alakrana". A l'aeronau hi viatjaran també alguns dels familiars dels mariners que han volgut anar personalment a recollir-los. El trajecte previst és d'unes deu hores.
Anar al contingut