Barcelona

El temps d'estiu arriba a punt per a la temporada de platja

L'inici de la temporada de platja ha coincidit amb l'arribada d'un temps més assolellat i temperatures més altes, tot i que la temperatura de l'aigua del mar està per sota de la mitjana.

Actualitzat
Després d'un mes de maig marcat per les baixes temperatures, l'inici de la temporada de platja ha coincidit amb l'arribada d'un temps més assolellat, amb temperatures més altes, tot i que la temperatura de l'aigua del mar està per sota de la mitjana.

Segons el balanç provisional del Servei Meteorològic de Catalunya, aquest maig ha estat el més fred des de 1991a molts indrets, tot i que en alguns sectors del litoral ha estat semblant al maig de 2004. Però el juny va començar amb un repunt de les temperatures costaneres, degut a presència de vents aponentats, eixuts. La calorada sobtada va arribar just el dia que començava la temporada de platges.

A Badalona, segons dades de l'Oriol Rodríguez, la màxima de dissabte va arribar als 28,6 graus, i va ser la més alta des del 24 de setembre de l'any passat. Respecte a la màxima de divendres, la temperatura va pujar gairebé 8 graus.

A l'observatori del Port Fòrum de Barcelona, de la xarxa de Meteoclimatic, la màxima va ser de 28.8 graus. Altres observatoris de la mateixa xarxa van registrar dades similars: Tarragona (27,8), Segur de Calafell (30,4), Vilanova i la Geltrú (29,2) o Vilassar de Mar (28,4).

Diumenge, l'aparició de les marinades està provocant que les temperatures s'hagin moderat molt més a la costa. L'exemple és el mateix observatori del Port Fòrum, que ha registrat una màxima de 21,9 graus, gairebé 7 graus menys que ahir malgrat el cel assolellat.

L'aigua del mar, encara freda

Tot i el sol i la calorada puntual d'aquest cap de setmana, la temperatura de l'aigua del mar es manté encara per sota dels valors normals, després d'una primavera de pluges i constants entrades d'aire fred.

El Diego Làzaro, que realitza observacions setmanals de l'aigua del mar a la platja de la Barceloneta de Barcelona, va reportar dissabte una temperatura superficial de 16,7 graus, un valor 2,5 graus per sota de la  temperatura mitjana del període 2006-2012 per aquesta època de l'any. Podeu consultar les mesures al seu blog.

El Josep Pascual, observador de l'Estartit, ens ha explicat que a 31 de maig, la temperatura de l'aigua del mar a prop de la superfície a les Medes era de 15,9 graus, al voltant d'un grau per sota de la mitjana del període 1973-2002.

La boia del port de Tarragona, de la xarxa de Ports de l'Estat, també enregistra una temperatura d'uns 16 graus.

Els pròxims dies esperem un temps assolellat i més aire càlid, factors que ajudaran a remuntar aquestes temperatures de la superfície del mar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut