Les palmeres caigudes a Sant Antoni de Calonge (3Cat)

El temporal de mar fa caure palmeres i malmet passejos a bona part del litoral

Una de les poblacions més afectades ha estat Sant Antoni de Calonge; Protecció Civil demana prudència a la costa per l'onatge i el vent

RedaccióActualitzat

El mal estat de la mar ha continuat tot el diumenge. El temporal de mar, amb vent fort i onades de més de dos metres, ha afectat pràcticament tot el litoral català, però sobretot la costa central i nord.

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, al Baix Empordà, ja havia tallat al trànsit un tram del passeig marítim pel risc arran del temporal i aquesta nit han anat a terra mitja dotzena de palmeres que havien quedat descalçades.

El mar ha engolit la platja Torre Valentina, una situació que destacava l'alcalde del municipi, Jordi Solé, a "El Suplement" de Catalunya Ràdio: "En els vint anys que soc a l'Ajuntament no havia vist mai la platja sense un gra de sorra i també ha desaparegut la que havíem posat al primer temporal, fa uns quinze dies".

Les onades i el vent s'han deixat notar a diverses localitats, com Platja d'Aro.

També la platja de Blanes ha quedat reduïda a la mínima expressió, amb molt poca sorra.


El mateix ha passat més al sud, al Maresme, o a la platja de Gavà, al Baix Llobregat, i a la Costa Daurada.

Abans que la retiressin els serveis de neteja, es veia la sorra que ha entrat fins al passeig marítim als llocs on està desprotegit.

La sorra ha arribat al passeig marítim de Gavà (3Cat)
L'aigua ha tornat a acostar-se al tren, al Maresme, com en aquesta imatge d'Arenys de Mar (Josep Corney)


Durant la nit i a primera hora del matí s'han registrat cops de vent d'entre 60 i 70 quilòmetres per hora a la Costa Central i la Costa Brava, amb un màxim excepcional a Portbou de 102 km/h.


Pel que fa a l'onatge, les dades registrades mostren onades màximes de 3,5 metres a la Costa Daurada, amb una mitjana que ha anat baixant de 2 a 1,5 metres.

A la Costa Central i la Costa Brava, les onades, que havien arribat a una mitjana de 3 metres, han baixat entorn de 2,5 metres, amb màxims de 5 metres.

La platja de Garraf, a Sitges, aquest matí (ACN/Àlex Recolons)
El temporal ha deixat canonades a la vista a la platja de Sant Sebastià de Barcelona (ACN/Marta Vidal)

Tot i que el temporal ja arriba a la fase final, Protecció Civil recomana prudència i no acostar-se als espigons ni passejos marítims ni fer activitats de navegació.

 

A banda del temporal de mar, es preveuen pluges importants a moltes comarques, sobretot a la meitat nord, coincidint amb l'operació tornada de Setmana Santa.

Per això, Trànsit ha recomanat anticipar o ajornar els desplaçaments i Protecció Civil ha apel·lat a la prudència a la carretera i reduir la velocitat en cas de pluja.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut