Seu del Tribunal Europeu de Drets Humans, a Estrasburg (ACN/Unió Europea)

El TEDH admet les demandes de Sànchez i Turull contra l'estat espanyol per vulneració de drets

Tots dos han denunciat l'estat espanyol davant el Tribunal Europeu de Drets Humans per no deixar-los completar la investidura a la presidència de la Generalitat ni assumir l'acta de diputats abans de ser jutjats per l'1-O

RedaccióActualitzat

El Tribunal Europeu de Drets Humans dona de termini a Espanya fins a l'1 de setembre perquè es pronunciï sobre les demandes per vulneració de drets polítics presentades per Jordi Turull i per Jordi Sànchez.

Tots dos han denunciat l'estat espanyol perquè no els va permetre completar la seva investidura a la presidència de la Generalitat quan encara no havien estat jutjats per l'1 d'octubre. Tant Turull com Sànchez consideren que és un pas important en la defensa dels seus drets a Europa.

L'advocat Jordi Pina, que ha penjat la resolució en el seu compte de Twitter, ha afegit que, en el cas de Jordi Turull, el TEDH pregunta, entre altres consideracions, "per quines raons se'l va empresonar enmig del debat d'investidura i com és possible que el Tribunal Constitucional trigués 21 mesos a resoldre la seva petició de llibertat".

També qüestiona, continua Pina, "que no se'l deixés participar en les eleccions al Parlament i que se li retirés l'escó". Els seus comentaris els ha replicat el mateix Jordi Turull, que ha afegit, en el seu compte de Twitter, que el jutge Llarena el va empresonar "per no ser dels seus".

 

També Jordi Sànchez ha fet pública la decisió del TEDH al seu compte de Twitter, on s'ha mostrat convençut que "Espanya serà condemnada i emplaçada a evitar nous abusos".

Sànchez ha denunciat Espanya per vulnerar els seus drets polítics en almenys cinc ocasions, com en no deixar-lo fer campanya electoral, en impedir que assumís els drets i deures de l'acta de diputat, en interferir en dues ocasions en la seva participació com candidat a la presidència de la Generalitat, i suspenent-lo com a diputat.

 

ARXIVAT A:
JudicialJordi TurullJordi SànchezJudici procés
Anar al contingut