Dos repartidors de Glovo, aquesta setmana a Barcelona
Dos repartidors de Glovo, a Barcelona

El Suprem dona la raó als "riders" i diu que són falsos autònoms

L'alt tribunal conclou que hi ha una relació laboral entre un repartidor de Glovo i l'empresa, en la seva primera sentència sobre aquesta qüestió

Actualitzat

El Tribunal Suprem ha donat la raó als "riders" i ha confirmat que hi ha una relació laboral d'aquests treballadors amb Glovo. Això vol dir que són assalariats de l'empresa i no autònoms, com consta legalment.         

És la primera sentència del Suprem sobre aquest conflicte laboral, que ha arribat a diversos tribunals d'instàncies inferiors.

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va considerar com a fals autònom un repartidor de Glovo que va ser acomiadat el 2017, després de dos anys de feina, i va obligar a readmetre'l o indemnitzar-lo. L'empresa va presentar recurs, però el Suprem ratifica el que va dir el tribunal català i, a més, rebutja portar el cas al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

L'alt tribunal defensa que "concorren les notes definitòries del contracte de treball" i, en particular, la relació de "dependència" entre les dues parts. Afegeix que Glovo "no és una mera intermediària en la contractació de serveis entre comerços i repartidors" i que és una empresa que presta serveis de missatgeria fixant unes "condicions essencials per a l'activitat".

 

El fiscal també s'havia pronunciat en el mateix sentit i considerava que els repartidors eren assalariats.

 

El Suprem també assenyala que els repartidors no disposen d'una organització empresarial "pròpia i autònoma" i que presten els seus serveis en el marc de l'organització establerta en l'empresa.

Glovo s'ha limitat a dir que respecta la sentència i que està a l'espera de la definició d'un marc regulatori "adequat" per part del govern espanyol i la Unió Europea.

ARXIVAT A:
Drets laboralsAutònoms
Anar al contingut