Madrid

El Suprem confirma la condemna a un soldat que es va apunyalar per deslliurar-se d'una guàrdia

Un soldat ha estat condemnat per haver-se fet una ferida amb arma blanca de 18 centímetres de profunditat per evitar fer una guàrdia. El van haver d'operar.

RedaccióActualitzat

La sala militar del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna interposada a un soldat d'Infanteria de Marina que es va apunyalar i va denunciar que havia estat ferit durant un atracament per evitar una guàrdia de 24 hores.

El soldat, que ha abandonat l'exèrcit, va ser condemnat per un tribunal militar per simulació de delicte i deslleialtat a pagar una multa de 360 euros i a quatre mesos de presó.

Segons diu la sentència, poques hores després de l'inici de la seva guàrdia, es va fer una ferida amb arma blanca de 18 centímetres de profunditat a l'abdomen, per la qual cosa va haver de ser operat. El seu germà, també militar, va acudir a la caserna per comunicar que el soldat estava ingressat a urgències després d'haver estat agredit per tres individus que el volien assaltar. Després de sortir de l'hospital, el soldat va denunciar el presumpte atracament.

La resolució explica que els agents encarregats d'investigar el robatori van trobar contradiccions en la seva declaració i el van citar dies després perquè tornés a la comissaria, on finalment va reconèixer que ell mateix s'havia fet la ferida perquè "no sabia quina excusa posar" per no anar a treballar.

Els magistrats del Suprem indiquen en la resolució que el soldat presentava trets anòmals de la personalitat per possible consum de múltiples substàncies psicoactives.

Anar al contingut