Atac al centre cultural Blanquerna la Diada del 2013
Atac al centre cultural Blanquerna la Diada del 2013
Madrid

El Suprem apuja les penes als assaltants de Blanquerna i hauran d'anar a la presó

L'Alt Tribunal apuja la pena als membres de l'extrema dreta que van irrompre al centre cultural durant la Diada del 2013

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha apujat la pena de presó als 14 condemnats per l'assalt del centre cultural Blanquerna la Diada del 2013. La nova condemna implica l'ingrés a presó per als assaltants del centre cultural durant l'acte de l'Onze de Setembre. El Suprem suprimeix l'atenuant de reparació dels danys ocasionats i introdueix l'agreujant de discriminació ideològica.

Les penes que se'ls imposen van dels 2 als 4 anys. En el seu dia, l'Audiència de Madrid els va imposar condemnes d'entre sis i vuit mesos.

Aquesta sentència, que ja és ferma, hauria de comportar l'ingrés a la presó dels condemnats, un dels quals també acumula una pena per reincidència.

A tots els condemnats a sis mesos de presó, el Suprem els eleva la pena a 2 anys i 10 mesos, per desordres públics amb l'agreujant de discriminació. A dotze dels acusats els condemna també a 1 any i 2 mesos per danys a béns de propietat pública.

Anar al contingut