El Suprem amplia la causa per rebel·lió a Mas, Rovira, Gabriel, Boya, Pascal i Lloveras
El Suprem amplia la causa per rebel·lió a Mas, Rovira, Gabriel, Boya, Pascal i Lloveras

Mas, Rovira, Gabriel, Boya, Pascal i Lloveras, també a la causa per rebel·lió

Tots sis, segons els últims informes de la Guàrdia Civil enviats al jutge, estarien dins el comitè estratègic per aconseguir la independència a Catalunya i hi tenien una participació principal

RedaccióActualitzat

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha ampliat la causa per un delicte de rebel·lió a sis persones més. Es tracta de l'expresident de la Generalitat Artur Mas; la secretària general d'ERC, Marta Rovira; la coordinadora general de PDeCAT, Marta Pascal; la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, i les exdiputades de la CUP Anna Gabriel i Mireia Boya.

Tots sis, segons els últims informes de la Guàrdia Civil enviats al jutge, estarien dins el comitè estratègic per aconseguir la independència a Catalunya i a més hi tenien una participació principal. El nom del comitè i els integrants surt del document Enfocats i és la principal prova que tenen els investigadors per tirar endavant la causa, un Powerpoint intervingut a casa de l'exsecretari de la vicepresidència Josep Maria Jové que explicaria com engegar tot el procés i aconseguir-ne l'objectiu. 

La notícia arriba, de fet, l'endemà de sortir a la llum els detalls de l'ampli atestat de la Guàrdia Civil per ampliar la causa. L'atestat enviat al jutge Llarena assenyala també les manifestacions de la Diada d'aquests últims anys com a germen d'odi a l'estat espanyol. 

El document assenyala 25 persones que haurien dissenyat i dirigit els plans per crear un estat sobirà. En un segon nivell també hi ha consellers, alts càrrecs de la Generalitat o responsables dels Mossos, com Josep Lluís Trapero. També hi apareix el nom de l'exentrenador del Barça Pep Guardiola per haver participat en un acte a favor de la independència.

L'informe de la Guàrdia Civil també calcula que el govern de la Generalitat es va gastar mig milió d'euros en actes declarats il·legals pel Constitucional, com ara publicitat, software o preparació del referèndum.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Marta Rovira
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut