Marta Rovira, als estudis de Catalunya Ràdio.
Marta Rovira, als estudis de Catalunya Ràdio.
Barcelona

El suport d'ERC als pressupostos, "pendent d'acabar de tancar aspectes puntuals"

"Esquerra fa molts mesos que treballa perquè realment hi hagi hagut un acord", ha remarcat Marta Rovira, que pràcticament ha donat per fet l'acord. Respecte al contingut d'aquests comptes, Rovira ha destacat, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", que posen l'accent en polítiques socials, que suposen el 71% de les partides.

RedaccióActualitzat

La secretària general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Rovira, dóna pràcticament per fet el suport de la seva formació als pressupostos generals del 2014, que el govern aprova aquest dimarts al Consell Executiu per remetre'ls al Parlament. Rovira ha assegurat que, en aquests moments, el suport està pendent "de debatre i acordar alguns acords puntuals". "Esquerra fa molts mesos que treballa perquè realment hi hagi hagut un acord", ha remarcat la líder republicana.

Respecte al contingut d'aquests comptes, Rovira ha destacat, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", que posen l'accent en polítiques socials, que suposen el 71% de les partides. En aquest sentit, ha destacat que el Pirmi, la renda mínima d'insersió tornarà als nivells del 2011, que augmenta la partida de beques menjador i que s'han dissenyat programes d'ajuda a la pobresa infantil.

Rovira, que ha defensat que els pressupostos continguin partides tant per a la consulta com per a les noves estructures d'estat, com la hisenda pròpia, ha exigit reclamar tot el que l'Estat deu a Catalunya.

La secretària general d'Esquerra també ha parlat d'una possible candidatura unitària de cara a les eleccions europees. Rovira no l'ha descartat, però ha dit que en tot cas ha de ser de totes les forces sobiranistes, no només de dues.

Pel que fa al "cas Raval", davant l'alarma social creada, la líder republicana ha considerat que cal una reacció immediata del Departament d'Interior, a qui ha instat a actuar "al marge de la investigació judicial perquè té competències per fer-ho". Rovira ha remarcat que cal transparència i depurar responsabilitats, fins i tot, de caràcter polític.

Anar al contingut