Madrid

El sumari del "cas Púnica" investiga els diners amb què Granados va comprar mobles per a una amiga

El PP veu com s'allarga la llista de casos de corrupció amb membres del seu partit

RedaccióActualitzat

En plena negociació per formar govern, el PP veu com s'allarga la llista de casos de corrupció. Els investigats, abans imputats, van des de consellers clau del govern d'Esperanza Aguirre fins a alcaldes de Múrcia.

Ara s'ha sabut que l'exsecretari general del Partit Popular, Francisco Granados, va moblar el pis de la seva amiga brasilera a Madrid amb diners d'origen desconegut. És un dels molts documents que es recull en les més de 25 mil planes del sumari.

Un detall més de l'escàndol que consta en el sumari del "cas Púnica". Desenes de trucades interceptades per la Guàrdia Civil posen al descobert que alguns dels investigats reconeixen el cobrament de comissions per obra pública, o bé s'entén que han rebut adjudicacions discrecionals de l'administració.

La llista d'investigats en el "cas Púnica arriba a un centenar, a la comunitat de Madrid, a la comunitat de Múrcia i a la diputació de Lleó. En l'operació Taula, a València, 17 regidors i exregidors estan sent investigats.

Investigats a la comunitat de Madrid

A la comunitat de Madrid s'investiga a l'exvicepresident, Francisco Granados, a l'exconseller de Presidència i Justícia, Salvador Victoria, a l'exconsellera d'Educació, Lucía Figar, a l'exconseller i exviceconseller d'Educació, Manuel Pérez Gómez. També als diputats a l'assemblea de Madrid: Mario Utrilla, José Miguel Moreno i Daniel Ortiz. Als alcaldes de Valdemoro, José Carlos Boza, de Casarrubuelos, David Rodríguez Sanz, de Collado Villalba, Agustín Juárez i de Torrejón de Velasco, Gonzalo Cubas Navarro. I als regidors de Valdemoro, Javier Hernández. i de Móstoles Alejandro de Utrilla.

La Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil creu que l'exalcalde de Móstoles i actual diputat del PP a l'Assemblea de Madrid, Daniel Ortíz, és responsable de possibles delictes de suborn i frau per influir perquè Cofely aconseguís un concurs públic valorat en 75 milions d'euros.

Investigats a la comunitat de Múrcia

A la comunitat de Múrcia s'investiguen l'exconseller d'Indústria i Turisme Juan Carlos Ruiz, l'exdirectora general de Turisme Mariola Martínez Robles i l'excap del gabinet del conseller de Turisme José Fidel.

Investigats a la Diputació de Lleó

A la diputació de Lleó s'investiguen l'expresident Martín Marcos Martínez i l'interventor, Manuel Jesús López Sánchez.

Investigats a València pel cas Taula

Els 17 regidors i exregidors del grup municipal popular de l'Ajuntament de València que estan sent investigats per un presumpte blanqueig de diners i contractes arreglats han declarat ja davant del jutge que du la causa i continuen amb la condició d'investigats.

Els 9 edils actuals s'han compromès a lliurar l'acta de regidor si quan s'aixeca el secret de sumari no queden lliures de sospites.
Arribar a aquest acord amb la direcció del PP valencià ha estat polèmic.

Espantada per Gènova, la presidenta popular, Isabel Bonig, pretenia que abandonessin l'acta immediatament. Els regidors, però, han anat tots a una i asseguren que no han comès cap delicte.

El jutge que du el "cas Taula" ha allargat el secret de sumari fins a meitat de març i ha creat una peça separada sols per al cas de l'Ajuntament. Només un regidor del PP no està sent investigat i ell substituirà provisionalment al portaveu del grup al consistori.

Gestora per dirigir el PP a la ciutat de València

Aquest vespre el PP ha designat la gestora que a partir d'ara dirigirà el partit a la ciutat de València i qui la dirigirà. Es tracta del diputat Luis Santamaría, exconseller de Governació a la Generalitat valenciana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut