Camilleri ha destacat l'especial relació que l'unia a Manuel Vázquez Montalbán.
Camilleri ha destacat l'especial relació que l'unia a Manuel Vázquez Montalbán.
Barcelona

El sicilià Andrea Camilleri, creador del comissari Montalbano, s'emporta el premi Pepe Carvalho

L'escriptor italià Andrea Camilleri ha guanyat el IX premi Pepe Carvalho de la setmana de novel·la policíaca BCNegra. El creador del popular comissari Montalbano, de 88 anys, ha confirmat que assistirà a l'acte de lliurament del guardó, el 6 de febrer a Barcelona.

RedaccióActualitzat

L'escriptor sicilià Andrea Camilleri ha guanyat aquest dimarts el IX premi Pepe Carvalho de novel·la negra de la setmana BCNegra, que es farà entre el 30 de gener i el 8 de febrer. L'autor, de 88 anys i amb una salut delicada, rebrà el premi el 6 de febrer al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. L'endemà l'escriptor participarà en una trobada amb els seus lectors.

El jurat, format per Jordi Canal, Andreu Martín, Rosa Mora, Sergio Vila-Sanjuán i Paco Camarasa, ha decidit per unanimitat la concessió d'aquest premi al creador del comissari Salvo Montalbano, nom que homenatja precisament l'autor de Carvalho, Manuel Vázquez Montalbán, i protagonista d'una sèrie televisiva de la RAI. El jurat considera Camilleri un dels "genuïns representants de la novel·la negra mediterrània, amb personatges plens de vitalitat i contradiccions".

El premi Pepe Carvalho vol reconèixer els autors de prestigi en la novel·la negra i representa un homenatge a la memòria de l'escriptor Manuel Vázquez Montalbán en el desè aniversari de la seva mort.

Anar al contingut