El salari mínim pujarà 15 euros: acord definitiu entre el govern espanyol i els sindicats

La patronal ha quedat finalment fora del pacte

RedaccióActualitzat

El govern espanyo ha tancat l'acord amb els sindicats per apujar el salari mínim interprofessional. El pacte preveu un increment de 15 euros aquest 2021, i per tant quedarà en els 965 euros.

El miniteri de Treball i els sindicats IGT i CCOO han tancat l'acord aquest dijous per pujar el salari mínim pel que queda d'any. L'increment s'aplicarà de manera retroactiva des de l'1 de setembre.

La patronal, però, no s'ha sumat a l'acord. Els empresaris han defensat sempre que no és el moment, que apujar ara el salari mínim frenaria la creació de llocs de feina.

La forquilla que negociaven els sindicats i el govern espanyol anava dels 12 euros als 19 per a aquest any. És el primer augment del salari mínim, però el compromís, segons han assegurat en un comunicat conjunt, és que segueixi pujant els propers anys fins a equiparar-lo al 60% del salari mitjà. Això suposaria arribar el 2023 als 1.050 o 1.060 euros.

 


Negociacions també per prorrogar els ERTO

Tot plegat, just el dia que s'han reprès les negociacions per allargar els ERTO, ja que l'actual pròrroga s'acaba a finals de mes i afecta unes 260.000 persones.

La vicepresidenta i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha convocat patronal i sindicats per abordar la pròrroga d'aquest mecanisme. Després d'una primera reunió sense avenços, segons els sindicats, dimarts que ve continuaran les negociacions.

Es dona per fet que es continuarà protegint els treballadors que s'han vist afectats per la pandèmia perquè tant Yolanda Díaz com la ministra d'Economia, Nadia Calviño, han confirmat ja que hi haurà pròrroga. Ara el que caldrà veure és en quins termes.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut