MC Abdul quan tenia 12 anys a Gaza

El rap d'un adolescent palestí sobre la situació a Gaza es fa viral

MC Abdul va gravar aquest tema fa més de dos anys, i ara, en plena guerra Hamas-Israel, torna a circular a les xarxes socials

MC Abdul és el nom artístic d'un adolescent palestí que es vol obrir camí en el món del rap des dels Estats Units, on viu des de fa poc. Les atrocitats de la guerra a Gaza són una realitat que coneix de primera mà i que reflecteix a la seva música, que s'ha tornat a posar d'actualitat els últims dies.

El maig del 2021, quan tenia 12 anys i encara vivia a Palestina, va gravar envoltat de runa el tema "Shouting At The Wall", que ara s'ha fet viral. La seva música va cridar l'atenció de l'empresari palestinoamericà Ghazi Shami, que el va fitxar per al segell discogràfic Empire. 

"La nit passada no podia dormir i quan ho vaig aconseguir podia sentir les bombes en els meus somnis, un malson" comença la cançó, on parla de la seva família i de la situació que viu el poble palestí.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MC Abdul (@mca.rap)


Més de dos anys després de fer temes com aquests, MC Abdul torna a parlar al seu compte d'Instagram de somnis i malsons, en un missatge que va publicar fa només uns dies, quan va començar aquesta última guerra:

"Ara mateix, estic vivint el meu somni als Estats Units. Però ara mateix, la meva família a Gaza viu un malson. No puc evitar sentir-me culpable per ser aquí i no poder abraçar i protegir els meus germans.

Tinc aigua neta, electricitat per carregar el meu telèfon i seguretat. Ells no en tenen.

Per boig que sembli, m'agradaria tornar a casa a Gaza per estar amb ells, però no puc."

Al mateix missatge, aquest raper adolescent parla d'un amic que ha mort: "El meu amic va ser assassinat ahir. Jugàvem a bàsquet junts. Ell només era un nen, com jo", escriu.

La publicació acaba demanant pregar per Palestina, després de dir que tindrà el seu poble i el seu país al cor mentre crea i recorda que "l'esperit de Palestina" és la motivació no només de la seva música, sinó de tot el que fa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MC Abdul (@mca.rap)

 

ARXIVAT A:
Viral PalestinaGuerra Hamas-Israel
Anar al contingut