Elena Valenciano, vicesecretària general del PSOE
Elena Valenciano, vicesecretària general del PSO
Madrid

El PSOE afirma que Cospedal insulta les dones per considerar masclista formar part d'una quota

La vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, desautoritza les declaracions de la dirigent del Partit Popular María Dolores de Cospedal, que diu que troba ofensiu i masclista que s'apliqui amb la dona la política de quotes. Per Valenciano, aquestes paraules són un menyspreu a les dones que han batallat contra la desigualtat.

RedaccióActualitzat
La número dos del PSOE, Elena Valenciano, ha criticat la secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, que ahir va dir que troba ofensiu i masclista formar part d'una quota, només pel fet de ser dona. La dirigent socialista creu que aquestes paraules de Cospedal són un menyspreu a les dones que han lluitat contra la desigualtat. Valenciano ha defensat les quotes per escurçar el camí cap a una societat justa i igualitària, i ha acusat la secretària general dels populars d'insultar milions de dones. La número dos del PSOE ho ha dit en un acte organitzat per la seva formació amb motiu del Dia de la Dona Treballadora.

Segons Valenciano, la dirigent popular "segurament no deu haver sentit mai la discriminació, però hi ha milions de dones al món que sí que la pateixen i sí que la senten, i les seves afirmacions són gairebé un insult per a totes elles". Després d'assenyalar que "la dreta espanyola no ha mogut mai un dit pel conjunt de les dones", Elena Valenciano ha afegit que el govern del PP, al qual ha descrit com "l'etern aliat de l'Església catòlica més conservadora", representa "una llosa" per a la igualtat i per a les dones.

Des de la Junta d'Andalusia, la consellera de Presidència i Igualtat, Susana Díaz, també ha definit com "ofensives i desafortunades" les afirmacions de María Dolores de Cospedal. La consellera andalusa ha lamentat que "la política d'igualtat hagi retrocedit tant en aquest país en només un any". Susana Díaz opina que les declaracions de la dirigent del PP són "ofensives" perquè es dedueix de les seves paraules que "les dones entrem en els càrrecs per quota i els homes, per capacitat".
Anar al contingut