Barcelona // Santa Coloma de Gramenet

El PSC suspendrà de militància l'alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, i Manuel Dobarco i Pasqual Vela

El PSC reunirà dilluns la seva executiva per demanar a Bartomeu Muñoz que deixi la vara d'alcalde i proposaran el nom del seu substitut. El que ha sonat amb més força ha estat l'actual president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué. A més, l'executiva socialista suspendrà de militància l'alcalde Muñoz, el regidor d'Urbanisme de la localitat, Manuel Dobarco, i el gerent, Pasqual Vela. Així mateix, el secretari d'Organització, José Zaragoza, assumirà el control de les executives local i del Barcelonès nord, encapçalades fins ara per Bartomeu Muñoz, segons han informat els socialistes en un comunicat.

Actualitzat
Mentrestant, a Santa Coloma de Gramenet, els regidors socialistes han fet una compareixença aquest divendres a la nit en què han evitat donar qualsevol mena de suport als seus fins ara tres companys imputats i han expressat l'enuig pels fets. Han comparegut tres tinents d'alcalde: Joan Carles Mas, Carmen Moraire i Antonio Carmona, que han llegit un breu comunicat en què mostren respecte per la decisió judicial i compromís per seguir treballant per Santa Coloma. Cap mostra de solidaritat cap a l'alcalde i només una petició per respectar la presumpció d'innocència.

No han dit què passarà amb l'equip de govern ni qui rellevarà Muñoz. Un dels noms que sona, el del regidor i president de la Diputació, Antoni Fogué, ha estat al seu despatx mentre els seus companys llegien el comunicat. La resta de partits de l'oposició també han comparegut. ICV demana una comissió d'investigació i el PP exigeix la dimissió de l'alcalde i el regidor d'Urbanisme. CiU, en canvi, ha recordat que dins del PSC hi ha altres regidors, a part de l'alcalde i el regidor d'Urbanisme.
Anar al contingut