Pere Navarro, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Pere Navarro, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Madrid

El PSC podria desmarcar-se avui per primera vegada del PSOE al Congrés i votar a favor del dret a decidir

El líder del PSC, Pere Navarro, ha assegurat que la decisió s'ha pres per coherència i que aspiren a convèncer els seus companys del PSOE perquè canviïn d'opinió i votin avui també a favor del dret a decidir.

RedaccióActualitzat
Els diputats del PSC podrien desmarcar-se per primera vegada del PSOE al Congrés dels Diputats. Els socialistes catalans es plantegen trencar aquest dimarts la disciplina de vot en una proposta de resolució de CiU que insta el govern espanyol a "iniciar el diàleg" amb la Generalitat per a la celebració d'una consulta sobiranista a Catalunya. Ho ha anunciat el líder del PSC, Pere Navarro, en la roda de premsa posterior a l'executiva del partit.

Navarro ha assegurat que la decisió s'ha pres per coherència. Segons el líder del PSC, els textos presentats pels nacionalistes i els ecosocialistes a la cambra espanyola "són diferents" de la Declaració de Sobirania que es va votar al Parlament, i ha subratllat que "ara es demana un diàleg entre els governs per fer una consulta", cosa que "el PSC portava al seu programa electoral".

Sobre el que seria el primer trencament de la disciplina de vot, Navarro ha assegurat que aspiren a convèncer els seus companys del PSOE perquè votin també a favor del dret a decidir. El líder del PSC ha admès que encara no ha parlat amb diputades com Carme Chacón, però dóna per fet que tots els del PSC votaran "sí" de manera unànime.

"Si CiU hagués presentat aquesta proposta al Parlament, hauria tingut el nostre suport. Estan jugant a la cerimònia de la confusió, però en aquesta proposta recullen alguna cosa que nosaltres hem dit de manera reiterada des de les eleccions i per això hi donarem suport, per ser coherents", ha esgrimit Navarro.
Anar al contingut