Barcelona

El PSC està disposat a desmarcar-se del PSOE al Congrés pel fons de competitivitat

El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio que els socialistes catalans estan disposats a votar al Congrés a favor que l'Estat pagui aquest any a la Generalitat els 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat. Nadal ha dit que estan disposats a fer-ho fins i tot si això implica votar de manera diferent que el PSOE.

Actualitzat
Una de les reclamacions que la classe política catalana fa a Espanya de manera més unitària és el pagament dels 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat. Aquest dilluns el PSC ha deixat clar que arribaria a votar de manera diferent del PSOE al Congrés per aconseguir que el govern de Zapatero pagui aquests diners.

El cap de l'oposició al Parlament, Joaquim Nadal, ha avisat el govern espanyol que els 25 diputats del PSC a Madrid estan disposats a donar suport a CiU si demana els 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat que l'executiu deu a la Generalitat perquè s'incloguin en els pressupostos de l'Estat.

Iniciativa presentarà aquesta setmana una proposició al Congrés en aquest sentit.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Nadal ha advertit que, si la iniciativa compta amb els vots de CiU, el govern espanyol toparia també amb el PSC "fins a les últimes conseqüències". "Si cal, votarem la consignació d'aquests diners en un crèdit extraordinari dins dels pressupostos generals d'aquest any al Congrés", amb el suport dels 25 diputats socialistes.

D'altra banda, Nadal ha assegurat que les consultes independentistes poden generar "frustració".

El Fons de Competitivitat amb el Ministeri d'Economia

Catalunya ha de negociar la transferència de 1.450 milions d'euros pactats en el Fons de Competitivitat per al 2011 amb el Ministeri d'Economia. La recomanació l'ha feta el secretari d'Organització del PSOE, Marcel·lí Iglesias, al PSC i en resposta a les declaracions de Joaquim Nadal. La solució s'haurà de trobar tenint en compte la legislació vigent: "La nostra posició és el que digui la llei", ha dit Iglesias.

D'altra banda, el secretari d'organització del PSOE no ha volgut comentar la participació de membres del govern català de CiU en la consulta sobre la independència celebrada aquest diumenge a Barcelona, al·legant que no volia donar "més transcendència" a un referèndum que "no té cap valor jurídic".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut