El preu dels productes de parafarmàcia pot ser el doble en funció d'on es comprin

El cost de les medecines està regulat per llei. Però el de la resta no, i l'import va en funció del volum que es compri al laboratori

RedaccióActualitzat

A les farmàcies, a part de medicaments, també s'hi pot trobar altres productes de parafarmàcia, i és en aquests on es poden trobar diferències de preu altíssimes entre una farmàcia i l'altra. El preu dels medicaments està regulat per llei. Però la resta no i, en aquests casos, els preus van en funció del volum que compri la farmàcia.

Però això també passa a les farmàcies del carrer, perquè, en aquests productes, el mercat és lliure i es poden vendre al preu que es vulgui. 

 

Joan Calduch, tresorer de Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, explica que la causa principal de la diferència de preus és que no totes les farmàcies poden comprar el mateix producte al mateix preu i beneficiar-se de les grans ofertes dels laboratoris, ja que depèn de la quantitat que n'adquireixin: 

 "Aleshores, si s'ajunta una compra a un preu molt baix perquè s'ha fet molt volum i un marge de beneficis, per part de la farmàcia , molt baix  i es compara amb una compra amb molt poc volum amb un preu alt, sense descompte, i un marge de benefici posat molt alt aleshores tenim una diferència de preu que és un disbarat"

 

Per exemple, una crema solar d'alta protecció infantil. Si la busquem per comprar online. trobem que entre la farmàcia que la té més barata i la que la té més cara hi ha una diferència de gairebé el 70%. De 8 euros a 21. Això es pot veure en un programa comparatiu que han fet en una empresa tecnològica.

 

Han revisat el preu de més de mil productes de protecció solar. Santi Rodríguez Olivella, director de tecnologia de Plyzer, explica com fan les comparatives:

"Tenim uns robots que el que fan és visitar totes les farmàcies on line que controlem. I llavors el que fem és guardar aquestes dades i comparar-les.  Al final és com si estiguéssim un munt de persones allà mirant cada dia tots els productes de totes les parafarmàcies que trobem"

 

Catalunya és la comunitat on més farmàcies venen online, 130.

Si ho mirem amb detall sobre el mapa, podem veure que dins una mateixa ciutat, la diferència de preu dels productes de parafarmàcia pot arribar a ser del doble. Però això també passa a les farmàcies del carrer, perquè, en aquests productes, el mercat és lliure i es poden vendre al preu que es vulgui. 

 

Això, però, no pot passar amb els medicaments, ja que tots tenen els preus regulats per llei. Els de recepta tenen el preu fixat i els medicaments sense recepta només es poden rebaixar un 10% com a màxim.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut