Madrid

El preu de l'electricitat bat un nou rècord

Aquesta nit ha superat els 100 euros per megawatt, per primer cop des del 2013

RedaccióActualitzat

La baixada de les temperatures ha tornat a provocar nous rècords del preu de l'electricitat: fins al punt que s'ha superat el màxim de divendres. El preu del megawatt per hora ha fregat els 92 euros de mitjana aquest dimecres al mercat majorista, però és entre les vuit del vespre i les onze de la nit quan ha superat els 100 euros per primera vegada des de finals del 2013. L'hora amb la llum més cara ha estat les nou de la nit, amb 101,99 euros el megawatt hora (MWh).

 

 

Aquest preu s'acosta al màxim històric diari, que va ser l'11 de gener del 2002, amb una mitjana de 103,76 euros. I el pic màxim va ser el mateix dia, amb 150 euros. 

Aquests increments al mercat majorista afecten la meitat dels consumidors, els que tenen la tarifa regulada, per als quals el rebut d'aquest gener pot ser uns 9 euros més car, segons calcula la patronal de les elèctriques. L'altra meitat de clients són al mercat lliure i tenen una tarifa fixa.

La setmana passada, la fiscalia del Suprem va obrir diligències per l'encariment de la llum. 

 

♦ Enllaços útils per seguir el preu de l'electricitat, majorista i domèstica

 

Tots els grups de l'oposició al Congrés han presentat una proposició de llei per fomentar l'autoconsum elèctric sense cap càrrega, cosa que suposaria l'eliminació de l'anomenat impost al sol.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut