Barcelona

El president Montilla confirma que apujarà els impostos dels més rics en les pròximes setmanes

El govern català apujarà l'IRPF de les rendes més altes en les pròximes setmanes, segons ha confirmat aquest divendres el matí el president Montilla. La proposta amb què es treballa preveu un increment màxim del 5% i segons fonts properes al govern, afectaria els que declaren més de 100.000 euros l'any.

Actualitzat
De moment, però, i fins que no s'acabin de tancar els detalls sobre aquesta mesura, el govern aprovarà aquest dissabte les primeres mesures per reduir el dèficit públic, com la rebaixa del sou dels funcionaris o les retallades en el pressupost destinat a la Sanitat i Educació.

Per la seva banda, un dels socis del govern, Iniciativa Esquerra Unida, ha demanat que aquest augment s'aprovi immediatament i que no s'esperi fins a més endavant, mentre que Artur Mas s'ha mostrat convençut que apujar ara qualsevol impost és frenar la recuperació econòmica i que aplicar aquest increment als que més en tenen és només una cortina de fum per ocultar la retalla social del pla per reduir el dèficit que planteja el govern de Montilla.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut