David Sassoli a Brussel·les el febrer del 2021
David Sassoli a Brussel·les el febrer del 2021 (ACN/Natàlia Segura)

Sassoli, president de l'Eurocambra, ingressat per problemes en el sistema immunitari

A David Sassoli, de 65 anys i del grup socialdemòcrata, se li acaba el mandat aquest gener i no podrà presidir la sessió en què s'escull qui l'ha de succeir

RedaccióActualitzat

--Mor David Sassoli, president del Parlament Europeu, als 65 anys. Informació actualitzada en aquest enllaç--


Aquest dilluns s'ha sabut que el president del Parlament Europeu, David Sassoli, ja fa quinze dies que està hospitalitzat a Itàlia, el seu país natal, per una disfunció del sistema immunitari. Aquesta afecció s'ha complicat de manera greu i s'han hagut d'anul·lar tots els actes oficials que tenia previstos.

Ho ha fet públic el seu portaveu, Roberto Cuillo, en una piulada.

A Sassoli, de 65 anys i membre del grup socialdemòcrata, se li acaba el mandat aquest mes de gener. La setmana que ve no podrà presidir la sessió on s'escollirà la persona que l'ha de succeir.

Probablement, l'escollida serà l'actual vicepresidenta primera del Parlament, la maltesa Roberta Metsola, que pertany al grup popular.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i diversos líders dels principals grups del Parlament Europeu han desitjat que el president de l'Eurocambra es recuperi aviat. Von der Leyen ha escrit que li desitja una recuperació "ràpida i completa".

El líder del grup popular del Parlament Europeu, Manfred Weber, li ha desitjat "molta força en aquest moment difícil", i la líder dels socialdemòcrates, Iratxe García, ha dit que està atenta a totes les notícies del seu "amic i company".

La popular maltesa Roberta Metsola, la candidata favorita a succeir Sassoli, li ha escrit un missatge en què expressa tota la "comprensió pel difícil moment" a què ha de fer front Sassoli "i la seva família".
 

Ingressat amb pneumònia al setembre

David Sassoli, de 65 anys, ja va tenir una pneumònia al setembre i va haver de rebre tractament en un hospital d'Estrasburg, a França. Li van donar l'alta una setmana després i va continuar la recuperació a Itàlia.

Va estar absent de l'activitat dels plens durant els mesos d'octubre i novembre. A finals de novembre va tornar a dirigir una sessió plenària a l'Eurocambra.

ARXIVAT A:
Parlament EuropeuDavid Sassoli
Anar al contingut