Madrid

El president de la CEOE demana que s'abarateixi l'acomiadament

El president de la CEOE, Gerardo Díaz-Ferrán, ha demanat al govern que s'abarateixi l'acomiadament, petició que els sindicats han qualificat d'acudit "fora de lloc" i que no ajudarà les empreses a sortir de la crisi. En un congrés d'empresaris, Díaz-Ferran ha dit que el mercat de treball s'ha de flexibilitzar més i per tant també en el preu de l'acomiadament que, segons el president de la patronal, continua sent més car a Espanya que en els països del seu entorn. Zapatero, des de Nova York, li ha respost que abaratir l'acomiadament no ajudaria a recuperar la confiança en el sistema financer.

Actualitzat

El president de la CEOE creu que la flexibilització del mercat laboral és "una mesura més, però no l'única" i que s'ha d'abordar en el diàleg social que el passat mes de juny va obrir el govern amb empresaris i sindicats. Díaz-Ferran ha dit també que, encara que creu "fermament" en la concertació social, si no s'arriba a un acord entre les tres parts el govern ha de prendre les mesures que consideri "oportunes i adequades per al país".

Des de Brussel·les, el ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, no ha volgut pronunciar-se sobre les paraules del president de la CEOE i ha preferit esperar a les decisions de la mesa del diàleg social. A diferència del ministre, els sindicats sí que han volgut manifestar-se per dir que es tracta d'un acudit de mal gust i "fora de lloc". Segons CCOO i UGT a l'última reunió de la mesa de diàleg social celebrada fa uns dies els empresaris no van plantejar el tema. I no el van plantejar, segons els sindicats, perquè "no està prevista cap reforma laboral i, menys encara, una retallada dels drets dels treballadors".

Des de Nova York, el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha considerat que la proposta del president de la patronal espanyola no ajudaria a la recuperació de la confiança en el sistema financer i ha assegurat que no reformarà el mercat laboral sense el concurs de sindicats i patronal.

Anar al contingut