Barcelona

El PPC impugna els pressupostos i força que es retardin 30 dies més

El PPC ha presentat el recurs per impugnar els nous comptes de la Generalitat davant el Consell de Garanties Estatutàries. Millo contradiu el conseller Mas-Colell, i assegura que un cop esmenat el pressupost sí que es podrà complir l'objectiu de dèficit que imposa el govern espanyol.

RedaccióActualitzat

El Partit Popular de Catalunya ja ha enviat al Consell de Garanties Estatutàries el projecte de llei de pressupostos per al 2014 i la llei d'acompanyament. Enric Millo ha presentat a les onze del matí al registre del Parlament el recurs per impugnar els nous comptes de la Generalitat.

Els populars han assegurat que la petició de dictamen sobre els pressupostos no significa una impugnació per evitar que els pressupostos tirin endavant. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el portaveu parlamentari, Enric Millo, ha mantingut que sol·licitar un informe al Consell de Garanties Estatutàries és un mecanisme de control de l'oposició que ja s'ha fet servir en altres ocasions.

Arguments per a la impugnació

Els populars qüestionen bàsicament dos aspectes d'aquests comptes: d'una banda, la partida de 5 milions per fer la consulta -que consideren il·legal-, i de l'altra, una partida de 2.300 milions d'euros, l'origen de la qual no està prou clara, segons ells.

Millo ha dit a TV3 que la partida per a la consulta "està totalment injustificada"

Fins al febrer

Aquesta decisió suposa "de facto" que l'aprovació dels comptes per al 2014 es retarda 30 dies més, fins al gener, ja que aquest és el termini màxim de temps que té el Consell per emetre el seu dictamen, que no serà vinculant. Els nous pressupostos, per tant, no entrarien en vigor fins al febrer.

Però per a Millo això no suposarà un impediment per complir amb l'objectiu de dèficit que imposa el govern espanyol. Millo ha contradit el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que ha indicat que aquest endarreriment costarà més que la partida de 5 milions qüestionada, i li ha respost que un cop s'hagin esmenat els comptes sí que es podrà complir amb el sostre de dèficit marcat.

La impugnació compta amb el suport de Ciutadans, que ja va anunciar que també presentarà recurs.

D'altra banda, Joan Herrera, coordinador nacional d'Iniciativa Verds, ha declarat al programa "Els matins" que el fet "que el PP impugni els pressupostos és una expressió de cinisme". Iniciativa Verds també està en contra dels pressupostos però jurídicament no veuen arguments per demanar un dictamen.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut