Barcelona

El PPC denuncia en un vídeo que a Catalunya "no es pot estudiar en castellà"

El PPC denuncia en un vídeo de precampanya que a Catalunya "no hi ha cap col·legi on es pugui escolaritzar un nen en llengua castellana". El vídeo és en realitat un fons de pantalla negre al qual s'ha incorporat el so i la transcripció d'una trucada al Departament d'Educació, en què una suposada mare demana informació sobre escoles on els seus fills puguin estudiar en castellà, a banda de l'assignatura sobre aquesta llengua. La persona que l'atén li explica que a Catalunya és vigent el sistema d'immersió lingüística que fa que els alumnes "dominin tant el català com el castellà". La imatge final és aquest missatge: "Per què el PSC i els nacionalistes juguen amb el futur dels nostres fills?". I conclou "Reacciona".

Actualitzat

Tant el president dels populars catalans, Daniel Sirera, com el coordinador de campanya, Xavier Garcia Albiol, consideren que la gravació mostra "la realitat" que és que "a Catalunya no hi ha cap col·legi en el qual es pugui escolaritzar un nen en llengua castellana". Tots dos han destacat que l'àudio de les imatges "no és cap muntatge, sinó una trucada real" que evidencia que a Catalunya "no està garantit el bilingüisme per culpa dels nacionalistes" i també "els socialistes", als quals han qualificat de "fariseus".

Sirera també ha lamentat que el castellà "no té la consideració ni tan sols de llengua estrangera" i ha criticat que algunes escoles hagin començat a impartir assignatures que no són de llengua en anglès, i en canvi no passi el mateix amb el castellà. El president dels populars catalans ha recordat, a més, que el seu partit ha proposat que la ciutadania pugui escollir en quina llengua escolaritza els seus fills, al marge de la comunitat autònoma on visqui.

En resposta al vídeo, el portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha considerat "més que remot" un futur acord entre la federació i el PP després de les eleccions generals. Pujol ha justificat que és improbable una entesa mentre els populars facin "campanyes contra determinats pilars" de Catalunya, com per exemple "l'harmonia lingüística".

"El PP continua entestat a atacar alguns dels que CiU considera pilars del país, com l'harmonia lingüística, fent una campanya sistemàtica contra la immersió lingüística a l'escola", ha lamentat Pujol.

Anar al contingut